Hillstar logo web small

Zet alerts in Power BI aan voor snellere reactie op incidenten

8 januari 2019
Jochen Haalboom

Binnen Power BI zit de functie gegevensmeldingen. Het stelt je in staat sneller beslissingen te nemen. Meten is weten en hoe sneller je weet wat er aan de hand is, hoe sneller je bijstuurt. Je stelt limieten in binnen een dashboard en krijgt een melding wanneer die worden overschreden.

Functionaliteit

Bedenk je eens hoe fijn het is als je niet meer overal op hoeft te letten. Het geeft je rust en geeft je de mogelijkheid bezig te zijn met dingen die er meer toe doen. Er is een groot aantal toepassingen te bedenken voor deze functionaliteit. Het bankwezen en financiële instellingen kunnen bijvoorbeeld triggers zetten op risicoanalyses. Wanneer de threshold overschreden wordt, ontvangt de verantwoordelijk medewerker een seintje.

Veel van Hillstar's klanten zitten in de productie, retail of handel. Hierbij kun je de functionaliteit uitsplitsen over de business-as en de financiële-as. Over de financiële as zijn toepassingen als debiteuren- en crediteurenbeheer erg geschikt om gegevensmeldingen op aan te zetten. Naast conditional formatting, helpt het je om snel inzicht te krijgen in achterstallige betalingen.

Over de business-as zijn er legio voorbeelden te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een alarm bij een te lage voorraadstand van een bepaald artikel. Of bijvoorbeeld teveel geboekte uren op een bepaald project. Het inperken van risico's heeft ook aan deze kant zin. Leverbetrouwbaarheid van leveranciers bijhouden kan helpen sneller actie te ondernemen. Als je al weet dat de levertijd bij de ene leverancier bijna niet meer gehaald wordt, is het handig een andere leverancier te vragen naar eventuele capaciteit en zo de continuïteit van eigen processen niet te frustreren.

Ook voor Sales zijn voorbeelden te over. Staat er bijvoorbeeld al een lange tijd een offerte open? Misschien moet die even nagebeld worden. Binnen sales is het van belang dat er constant opvolging is op voorgaande acties om zo je rendement op marketing-inspanningen te verhogen.

Door Power BI met andere apps zoals Microsoft Flow te combineren, kun je je hele salesproces volgen en een stuk actiever maken. Zo hebben we voor een van onze klanten een proces in Microsoft Flow gebouwd, waarmee we afspraken in Outlook volgen. Er moet binnen 24 uur na de afspraak een gespreksverslag gemaakt zijn. Als dat niet zo is, krijgt de vertegenwoordiger een herinnering dat nog even te doen.

Welke versie van Power BI heb je nodig?

Met uw Power BI Pro-licentie (meer over Power BI licentievormen en prijzen) kunt u waarschuwingen op tegels instellen. Daarnaast kunt u ze instellen als er een dashboard van een Premium-capaciteit met u is gedeeld. Meldingen kunnen alleen worden ingesteld op tegels die zijn vastgemaakt vanuit visuele rapportelementen, en alleen op meters, KPI's en kaarten. Meldingen kunnen worden ingesteld op visuele elementen die zijn gemaakt van sets streaminggegevens die vanaf een rapport aan een dashboard zijn vastgemaakt.

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink