Talen

Business Intelligence en Analytics voor Supply Chain

Herken inefficiënte processen direct met BI!

Hoe weet je of een proces efficiënter kan? In ieder geval niet door de machines maar gewoon te laten draaien zonder naar de data te kijken. Misschien is er een dalende trend in productie zichtbaar als je iets met de machinedata zou doen. Je staat versteld van de hoeveelheid data die binnen een onderneming geproduceerd wordt. Soms zoveel dat je door de data de oplossing niet meer ziet. Terwijl dat juist de waarde is van data. Het vertelt je heel veel over de stand van zaken en dient als basis voor voorspellende analyses (predictive analytics).

 

BI helpt je direct deze doelen te bereiken:

  • Voorraad is inzichtelijk op waarde, ouderdom, etc.
  • Leverbetrouwbaarheid altijd actueel
  • Data uit meerdere bronnen combineren
  • Productiviteit voorspelbaar bijsturen
  • Snel, intuïtief en diepgaand analyseren

Bekijk hoe een BI dashboard eruit ziet

Schrijf je in voor een webinar voor slimmere Power BI dashboarding

Verkoop een beter product

Hoe constant is de kwaliteit van uw product? Door dat centraal te registreren en daarop te rapporteren weet je zeker dat de klant altijd een constante kwaliteit ontvangt en de prijs daarbij past.

Levering verbetert

Doordat BI zicht geeft op het hele productieproces en alerts je waarschuwen wanneer een leverancier bijvoorbeeld te laat dreigt te leveren, is jouw klant beter geholpen. Hij heeft zijn product op tijd!

Kostenbesparend

Business Intelligence heeft een kostenbesparend effect op productiebedrijven. Dat komt doordat allerlei processen efficiënter worden. Bijvoorbeeld een betere capaciteitsplanning.

“We hebben onze magazijnmanagers de hulpmiddelen gegeven om hun werk beter te kunnen doen”.

Jurrien Roossien, IT Manager & Ambassador

We gebruiken BI voor alle disciplines binnen DO-IT. Maar vooral de beheersbaarheid van het magazijn is versimpeld met BI. We zijn nu continu op de hoogte van bepaalde beladingen in het magazijn. Daarnaast krijgen wij hier tienduizenden pallets per jaar binnen. Die hebben allerlei verschillende breedten en diepten. Dat levert constant inschattingen in. We hebben onze magazijnmanagers de hulpmiddelen gegeven om hun werk beter te kunnen doen. Dat houdt in dat zij hun eigen inzicht gebruiken, ondersteund met relevante informatie.

  • Aanbod veel beter afgestemd op vraag
  • Resultaten marketing beter te volgen
  • Data in het hart van de organisatie gezet

Lees de hele BI klantcase

Schrijf je in voor een webinar voor slimmere Power BI dashboarding

Hoe ziet jouw data eruit in een interactief dashboard?

Bekijk onze Power BI demo en ervaar hoe gemakkelijk data inzichtelijk wordt!

Jouw naam

Jouw e-mail

Jouw telefoonnummer

Bedrijfsnaam

Over Business Intelligence

Business Intelligence kun je steeds meer zien als een paraplubegrip voor onder andere Customer insights, Stock management en Marketing intelligence. Daarmee kies je er met BI voor om je hele onderneming een boost te geven. Jouw rol als financieel controller of CFO kun je een stuk beter inkleden en je kunt veel meer uit de data halen die dagelijks worden ingevoerd. Doordat we standaard al veel dashboards meeleveren, zorgen we voor een kickstart van uw nieuwe finance-strategie op basis van Business Intelligence.

Meer achtergrond nodig? Bekijk onze blogs!

Is Power BI de vervanger van Excel

Met de komst van Power BI, zullen we nog niet allemaal massaal afscheid nemen van Excel. Er verandert echter wel het een en ander. We hoeven bijvoorbeeld…

hillstar-ipad-tablet-touch-business-intelligence

Data transformeren naar visualisaties is een kunst. Als je het goed doet is de impact die je met de visualisatie kunt bereiken een stuk groter dan wanneer je…

Business Intelligence en Predictive Analytics Wat kunnen we leren van de politie?

Het Criminaliteits Anticipatie Systeem (CAS) voorspelt waar en wanneer er op een plek een inbraak of roof plaatsvindt. Wat kunnen wij daar als bedrijfsleven van leren?