Talen

Business Intelligence en Analytics voor Automotive

Betere planning door meer inzicht

Business Intelligence stelt u in staat veel dieper te analyseren dan nu. Als Sales-, Inkoop- of Aftersales/service manager zoek je naar de beste manier om grip te houden op de situatie en dagelijks te sturen op een zo hoog mogelijke productiviteit. Er is in veel ondernemingen veel winst te behalen op het efficiënter inrichten van processen. Door bijvoorbeeld te kijken naar de omloopsnelheid artikelen per klant, kun je makkelijk zien hoe de ontwikkeling door de tijd is. Zie je een dalende trend, dan kun je daar direct actie op ondernemen. Uiteindelijk wil je meer marge aan het product overhouden. Business Intelligence stelt je daartoe in staat. Simpel, snel en flexibel.

 

BI helpt je direct deze doelen te bereiken:

 • Verkoopdoelen volgen (nieuw en gebruikt)
 • Productiviteit Service verbeteren
 • Onderdelenvoorraad optimaliseren
 • Inzicht in Aftersales
 • Grip op bonussen vanuit importeur/leverancier

Bekijk hoe een BI dashboard eruit ziet

Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe

Slimmer auto’s verkopen

Hoeveel marge maak je op verschillende auto’s? Onze standaard connector op Power BI geeft je inzicht in verkochte auto’s per model, marge, verkoper, filiaal en ga zo door. Bijsturen wordt op die manier simpel.

Inkoop verbetert

Zowel voor onderdelen als voor voorraadauto maken we inzichtelijk hoe lang het er ligt en wat bijvoorbeeld de leverbetrouwbaarheid is. Zo heb je altijd een voorraad die perfect reflecteert aan de vraag.

Meer inzicht in lease

Ook voor leasebedrijven heeft Hillstar een standaard Business Intelligence oplossing. Daarmee leveren we je snel, flexibel en betrouwbaar inzicht in kosten, conversieratio’s, opbrengsten, top 10 klanten of bijvoorbeeld risico.

“We zien nu direct hoeveel voorraad we per product hebben en wat de trend daarin is”.

Gerald Molenveld, General Manager

Vroeger haalden we wel wat voorraadinformatie uit ons oude ERP-systeem, maar lang niet zoveel als we nu uit Business Intelligence halen. We weten nu precies hoeveel voorraad er is en hoeveel we daarmee kunnen produceren. Ook op financieel gebied zien we in één blik hoe we ervoor staan. Top 10 klanten, te late betalingen, alles in inzichtelijk.

 • Medewerkers zijn meer betrokken
 • Makkelijker sturen op seriegrootte
 • Kostenbesparing door meer efficiëntie

Lees de hele BI klantcase

Iedere rol binnen de automotive voorzien van relevante data

IT

Data uit verschillende bronnen in een oplossing die door een eigen IT-afdeling onderhouden en bijgewerkt wordt. Zo werkt Hillstar’s of the shelf BI-oplossing. Met 100+ standaard rapportages een zeer volledige tool die na implementatie direct inzetbaar is.

Finance

Het volledige financiële overzicht van uw onderneming, iedere dag actueel en compleet. Met onze Business Intelligence oplossing ziet u iedere dag actueel welke debiteuren een betalingsachterstand hebben, wie u zelf nog moet betalen…

Supply Chain

Hoe weet je of een proces efficiënter kan? In ieder geval niet door de machines maar gewoon te laten draaien zonder naar de data te kijken. Misschien is er een dalende trend in productie zichtbaar als je iets met de machinedata zou doen.

Hillstar Power BI specialisten

Hoe ziet jouw data eruit in een interactief dashboard?

Bekijk onze Power BI demo en ervaar hoe gemakkelijk data inzichtelijk wordt!

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Jouw telefoonnummer

  Bedrijfsnaam

  Van der Pol Hillstar BI4Dynamics

  Met Business Intelligence van Hillstar hebben we dagelijks inzicht in de belangrijkste zaken, zoals in- en verkopen, productie en omzet-resultaten. Nu kunnen we ook veel beter zien of we op koers liggen om het doel van onze strategie ook daadwerkelijk te behalen. We volgen wekelijks wat er geproduceerd is en kunnen ons direct aanpassen op de resultaten daarvan.

  Cups4you werkt met Business Intelligence voor Dynamics AX van Hillstar

  We zochten naar betere informatie uit Microsoft Dynamics AX. Business Intelligence stelt ons in staat een stuk flexibeler door onze gegevens te manoeuvreren en analyseren. We kunnen bijvoorbeeld ‘door de tijd’ rapporteren. Dus resultaten van vorige maand tegen die van deze maand afzetten. Vroeger moesten we dan het hele rapport veranderen.

  Wij zien Business Intelligence als een mogelijkheid om op een flexibele manier eenduidige informatie te kunnen verschaffen die nodig is voor het runnen van de business. Niet alleen voor de maandelijkse rapportage, maar ook als onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering. De kracht van Business Intelligence is dat deze aansluit bij de informatiebehoefte van de business.

  Over Business Intelligence

  Business Intelligence kun je steeds meer zien als een paraplubegrip voor onder andere Customer insights, Stock management en Supply Chain intelligence. Dat houdt in dat je met de keuze voor BI kiest om je hele onderneming een boost te geven. Waar een financiële afdeling eerder veel had aan dit soort tools, heeft de Productiemanager dat nu ook. Doordat we standaard al veel dashboards meeleveren, zorgen we voor een kickstart van uw nieuwe productie-strategie op basis van Business Intelligence. Uiteindelijk hoef je dan niet meer naderhand in te grijpen, maar ben je issues voor. Maak jezelf klaar voor de toekomst.