Talen

Business Intelligence en Analytics 

Business Intelligence en Analytics brengen inzicht in processen, trends en ontwikkelingen

Een grote dataset is een waardevol bezit. Dat wordt het echter pas nadat u ziet wat die data nu precies betekent. De standaard BI-oplossing van Hillstar geeft u snel het inzicht dat u nodig heeft om processen dagelijks te verbeteren.

 

De missie van Hillstar is om bedrijven verder te helpen door ze te laten leren van hun eigen data. Vaak liggen antwoorden op vragen verscholen in verkoopcijfers, voorraadinformatie of bijvoorbeeld webdata. Door die getallen om te zetten in grafieken, lijnen of landkaarten met heatmaps, ziet u direct waar actie nodig is.

Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe

BI voor Finance

Grip op kosten en inkomsten. Business Intelligence zorgt ervoor dat je als Finance Analyst of CFO simpel, snel en betrouwbaar ziet waar actie nodig is. What-if analyses, vergelijkingen en multi-company data in een handomdraai.

BI voor sales

Welke klant staat op het punt bij je weg te lopen? Waar is op dit moment behoefte aan? En wat ga je volgende maand verkopen? Zo maar een paar vragen van de sales manager waar Business Intelligence een antwoord op heeft.

BI voor IT

Doordat onze BI-oplossing volledig binnen de Microsoft-stack draait, is performance geen probleem. De volledig open achterkant zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van dure consultants en zelf aanpassingen kunt doen.

‘Alle versies van Microsoft Dynamics AX in één bron’

Herman Rikken, Manager Business Control

Bij Brink Towing zijn meerdere versies van Microsoft Dynamics AX actief. De data die daaruit komt is nu centraal en is aan elkaar gekoppeld. Daarnaast zijn alle gegevens nu toegankelijk en zijn er dashboards voor productie, finance en bijvoorbeeld logistiek.

  • Snelheid en flexibiliteit in rapportage
  • Vanuit meerdere hoeken naar data kijken
  • Efficiëntieverbetering op iedere afdeling

Business Intelligence dienstverlening

Implementatie

Hillstar levert een standaard BI-oplossing die door onze consultants wordt geïmplementeerd. De implementatie bestaat uit een technisch deel en een stuk training om de gebruikersadoptie te bevorderen.

Consultancy

Onze BI-consultants zijn gespecialiseerd in het maken van actiegerichte dashboards. Vaak ontstaan na de implementatie nieuwe vragen voor rapportages en dashboarding. Wij werken pragmatisch & doelgericht!

Detachering

Voor langere tijd een BI-specialist op de afdeling? Dat kan! Op vaste basis een consultant over de vloer die zorgt dat aan de rapportagebehoefte wordt voldaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Power BI detachering.

Beheer

Het beheer van een SQL-omgeving vraagt om een specifieke aanpak. Performance en betrouwbaarheid spelen daarbij een belangrijke rol. Managed Services van Hillstar heeft de kennis en is kundig om deze rol in te vullen.

Breng kleur aan je data

Business Intelligence Maturity Ladder in Cortana Analytics

Business Intelligence volwassenheidsfases

Past

Het begin van Business Intelligence is eigenlijk het traditionele lijstje, maar dan in een multidimensionale weergave. Waar je eerder naar de voorraadlijst keek en zag dat je op dat moment per artikel een bepaalde voorraad had, zie je met BI welke ontwikkelingen er de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. ‘Hé, onze huismerkartikelen lopen de afgelopen maanden een stuk beter’, is wat je dan kunt gaan herkennen.

Present

De volgende stap in het BI proces is dat je verder inzoomt op ‘het nu’. Daar pak je de observatie vanuit het verleden op en analyseer je data om erachter te komen hoe een resultaat is zoals het is. Doordat je met Business Intelligence voor Microsoft Dynamics AX en NAV meerdere bronnen kunt combineren, wordt inzichtelijk hoeveel er bijvoorbeeld aan marketing en sales is uitgegeven en kun je zien wat de marge op de producten was. In één overzicht.

Future (Predictive Analytics)

Door het verleden te analyseren, ontdek je waardoor resultaten worden beïnvloed. Je kunt dan met een bepaalde zekerheid zeggen wat er in de (nabije) toekomst gebeurt. Microsoft levert binnen Azure onder andere Machine Learning dat patronen in datasets herkent en daar met Predictive Analytics een voorspellende lijn in aanbrengt. Deze software draait inmiddels bij een aantal gebruikers en levert veel nieuwe inzichten.

BI Software

Bij Hillstar werken we uitsluitend met Microsoft producten. Die producten zijn allemaal aan elkaar gerelateerd en sluiten gemakkelijk op elkaar aan. Doordat deze tooling vaak al bij u aanwezig is, zorgt het ook voor een kosteneffectieve oplossing. Data uit ERP, CRM, WMS of bijvoorbeeld een volgsysteem voor logistiek worden gecombineerd en samengebracht tot één bron van de waarheid. Met Power BI, Excel, Sharepoint en SQL Server heeft u veel krachtige middelen voor een succesvolle BI-oplossing in huis.