Talen

Business Intelligence en Analytics voor de Retailbranche

Volg je product van grondstof tot aan de klant

Business Intelligence stelt je in staat nieuwe inzichten te krijgen. Er is in veel ondernemingen veel winst te behalen op efficiënter inrichten van het inkoopproces. Door bijvoorbeeld informatie van het Klantcontactcentrum te koppelen aan acties van inkopers, kun je makkelijk zien wat het daadwerkelijke resultaat is. Zie je zoiets gebeuren, dan kun je daar direct actie op ondernemen. Uiteindelijk wil je zoveel mogelijk marge per product overhouden. Onze standaard Business Intelligence-oplossing stelt je daartoe in staat.

 

BI helpt je direct deze doelen te bereiken:

 • Diepgaande rapportage
 • Meer grip op marges
 • Alerts als voorraden te laag/hoog worden
 • 360 graden klantbeeld
 • Meerdere bronsystemen centraal
Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe

Verkoop een beter product

Hoe constant is de kwaliteit van uw product? Door dat centraal te registreren en daarop te rapporteren weet je zeker dat de klant altijd een constante kwaliteit ontvangt en de prijs daarbij past.

Levering verbetert

Doordat BI zicht geeft op het hele productieproces en alerts je waarschuwen wanneer een leverancier te laat dreigt te leveren, is jouw klant beter geholpen. Hij heeft zijn product op tijd!

Kostenbesparend

Business Intelligence heeft een kostenbesparend effect op productiebedrijven. Dat komt doordat allerlei processen efficiënter worden. Bijvoorbeeld een betere capaciteitsplanning.

“We zien nu direct hoeveel voorraad we per product hebben en wat de trend daarin is”.

Johan Cremers, Business Operations Manager

Vroeger haalden we wel wat voorraadinformatie uit ons oude ERP-systeem, maar lang niet zoveel als we nu uit Business Intelligence halen. Daarnaast kunnen we nu bijvoorbeeld veel beter sturen op seriegroottes. Dat zorgt ervoor dat we minder omsteltijd nodig hebben.

 • Productiemedewerkers meer betrokken
 • Makkelijker sturen op seriegrootte
 • Kostenbesparing door meer efficiëntie

Lees de hele BI klantcase

Iedere rol binnen de retail voorzien van relevante data

IT

Data uit verschillende bronnen in een oplossing die door een eigen IT-afdeling onderhouden en bijgewerkt wordt. Zo werkt Hillstar’s of the shelf BI-oplossing. Met 100+ standaard rapportages een zeer volledige tool die na implementatie direct inzetbaar is.

Finance

Het volledige financiële overzicht van uw onderneming, iedere dag actueel en compleet. Met onze Business Intelligence oplossing ziet u iedere dag actueel welke debiteuren een betalingsachterstand hebben, wie u zelf nog moet betalen…

Supply Chain

Hoe weet je of een proces efficiënter kan? In ieder geval niet door de machines maar gewoon te laten draaien zonder naar de data te kijken. Misschien is er een dalende trend in productie zichtbaar als je iets met de machinedata zou doen.

Hillstar Power BI specialisten

Hoe ziet jouw data eruit in een interactief dashboard?

Bekijk onze Power BI demo en ervaar hoe gemakkelijk data inzichtelijk wordt!

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Jouw telefoonnummer

  Bedrijfsnaam

  Van der Pol Hillstar BI4Dynamics

  Met Business Intelligence van Hillstar hebben we dagelijks inzicht in de belangrijkste zaken, zoals in- en verkopen, productie en omzet-resultaten. Nu kunnen we ook veel beter zien of we op koers liggen om het doel van onze strategie ook daadwerkelijk te behalen. We volgen wekelijks wat er geproduceerd is en kunnen ons direct aanpassen op de resultaten daarvan.

  Cups4you werkt met Business Intelligence voor Dynamics AX van Hillstar

  We zochten naar betere informatie uit Microsoft Dynamics AX. Business Intelligence stelt ons in staat een stuk flexibeler door onze gegevens te manoeuvreren en analyseren. We kunnen bijvoorbeeld ‘door de tijd’ rapporteren. Dus resultaten van vorige maand tegen die van deze maand afzetten. Vroeger moesten we dan het hele rapport veranderen.

  Klantcase Manutan - Hillstar Business Intelligence

  We kunnen met deze tool nu enorm goed kijken welke klanten een tijd geleden iets bij ons hebben gekocht en welke aanbiedingen we die klant nu het best kunnen doen. Zo houden we onze klanten ook betrokken bij ons bedrijf. We zien ook dat we klanten nu heel goed in segmenten kunnen indelen en resultaten van mailings heel goed kunnen monitoren.

  Wat is Business Intelligence?

  Business Intelligence kun je steeds meer zien als een paraplubegrip voor onder andere Customer insights, Stock management en Supply Chain intelligence. Dat houdt in dat je met de keuze voor BI kiest om je hele onderneming een boost te geven. Waar een financiële afdeling eerder veel had aan dit soort tools, heeft de Productiemanager dat nu ook. Doordat we standaard al veel dashboards meeleveren, zorgen we voor een kickstart van uw nieuwe productie-strategie op basis van Business Intelligence. Uiteindelijk hoef je dan niet meer naderhand in te grijpen, maar ben je issues voor. Maak jezelf klaar voor de toekomst.