Talen

Data Warehouse & Power BI

Het data warehouse (DWH) is eigenlijk het hart van uw Business Intelligence-oplossing. We halen de data uit de bestaande databases van Microsoft Dynamics NAV of Dynamics AX, schonen het op en vullen het aan. Dus wanneer onderdelen in het systeem niet zijn ingevuld, worden die alsnog toegevoegd.

Uiteindelijk kunnen we ook nog andere databases in het data warehouse inladen. Zo creëren we dus een heel compleet beeld van uw onderneming in cijfers.

Een groot voordeel, is dat gegevens niet in het data warehouse kunnen worden aangepast. Op die manier werkt dus iedereen met de cijfers afkomstig uit slechts een systeem en voorkom je dat mensen verschillende cijfers voor zich hebben.

Bekijk hoe Tony’s Chocolonely met onze Data Warehouse oplossing werkt!

“We kunnen vanuit de OLAP kubussen keihard bouwen aan onze KPI’s”

Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe

Voordelen van werken met een Data Warehouse

  • Eén bron van de waarheid
  • Simpel meer databronnen aansluiten
  • Datakwaliteit makkelijk te bewaken
  • Performance businesstoepassingen lijdt niet onder rapportage
  • Legacy data altijd beschikbaar

Data Warehouse & Power BI

Slicing en dicing is voor de meeste financieel controllers heel belangrijk. Na het ophalen van de data in het data warehouse, worden de gegevens geladen in een tabular model. Dat is de laatste stap in het Extract, Transform, Load (ETL)-proces. Daarmee kunt u in de verschillende toepassingsgebieden snel en makkelijk doorsneden maken.

 

Als u bijvoorbeeld in de maand maart wilt weten hoeveel producten u in Frankrijk heeft verkocht, kunt u daar in het toepassingsgebied ‘verkopen’ heel makkelijk doorheen lopen.

 

De rapportagetool die u gebruikt, haalt zijn gegevens dus uit de centrale datahub. Zo kunt u Excel gebruiken om gegevens in te laten zien. Tegelijkertijd kunt u interactief andere meetwaarden en dimensies in uw huidige rapportage laten verschijnen.