Talen

Microsoft Rapportagetools

Business Insight in Excel, waar en wanneer u wilt!

Rapporteren met BI voor Microsoft Dynamics NAV & AX

Voordelen van Business Intelligence in Microsoft Excel

  • Iedereen werkt met Excel, dit bevordert de gebruikersadoptie

  • Data Warehouse zorgt voor snelheid en betrouwbaarheid

  • Kosteneffectieve oplossing

  • Groot aantal standaard meegeleverde dashboards

  • Geheel binnen de Microsoft Stack

In welk bedrijf wordt er compleet zonder Excel gewerkt? Wij kennen er weinig. Op bijna iedere financiële afdeling weten mensen hoe ze met Excel moeten werken en er complexe rapportages in moeten maken. Niet alleen daar, maar ook op andere afdelingen worden uitgebreide rapportages en analyses gemaakt. Wanneer wij BI4Dynamics hebben geïmplementeerd wordt rapporteren makkelijk en betrouwbaar. Als je er niet voor geautoriseerd bent, kan er niets in de rapportages worden gewijzigd. Excel fungeert dan enkel nog als rapportagetool. Het laat gegevens uit het data warehouse zien.

De draaitabel die je kunt raadplegen is een weergave van de kubus en de data wordt vanuit de kubus getoond. Daar zijn de meetwaarden en dimensies ook al geheel voor gedefinieerd. De visualisatie wordt steeds belangrijker. Je kunt veel sneller acteren op uitzonderingen. PowerBI, PowerQuery en PowerPivot zijn oplossingen die gebruikt worden om snel datasets aan te maken en door een datatabel heen te gaan. Wij hebben daar ook alternatieve manieren voor gevonden die vaak beter aansluiten, maar vinden vooral Excel’s PowerMap en en PowerView mooie toevoegingen om data fraai te tonen.

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van het standaard Excel product. De term ‘Add-in’ wordt over het algemeen niet als iets heel positiefs ervaren. Onze oplossing is daarom volledig zonder add-ins. Dat zorgt ervoor dat de snelheid gewaarborgd blijft en de IT-afdeling er geen onnodige beheertaak bij krijgt. Dat maakt van Excel dus eigenlijk een heel betrouwbaar, goedkoop en vlot systeem. Met de nieuwere versies van Excel (2010 en 2013 en Office365) is er ook veel aandacht besteed aan visualisatie. De concurrentie van Microsoft zit niet stil. Maar Microsoft maakt ook goede stappen in de juiste richting. Nu Excel ook op de iPad beschikbaar is, zal dit alleen nog maar sneller gaan.

Professionele zakelijke betrouwbaarheid en standaarden

Welke versie van Sharepoint u ook gebruikt. De combinatie met BI4Dynamics is altijd een succesvolle. Door onze diepgaande kennis van de Microsoft Stack, zijn wij in staat altijd de beste oplossing te leveren. Zo kunnen alle gebruikers van uw Sharepoint-omgeving gebruik maken van de voordelen van BI4Dynamics. Ook hier weer maken we gebruik van standaarden. Geen nieuwe rapportagetools nodig, maar opbouwen in Excel en distribueren en tonen via het aanwezige Sharepoint Portal.

[mc4wp_form]