Hillstar logo web small
Hillstar logo web small

Klantcase PPC - Plinten en Profielen Centrale

‘We trekken nu sneller en makkelijker conclusies’

Business Intelligence voor Dynamics NAV

PPC werkt met Business Intelligence voor Dynamics NAV in combinatie met Power BI dashboards.

Quick insights

  • BI voor Dynamics NAV
  • Meer grip op groei
  • Makkelijker data-ontsluiting
  • Klantkaart in Power BI
  • Ouderdomsanalyse direct beschikbaar
Waarom zijn jullie gaan werken met BI voor Dynamics NAV?

Het is lastig om data simpel en snel uit Microsoft Dynamics NAV naar boven te halen en te analyseren. Het lukt wel, maar vaak zijn er verschillen in definities. Terwijl voor ons het hebben van de data erg belangrijk is. Daarnaast heb je specifieke kennis nodig van Navision en Excel. Naast het ontsluiten is het dan ook nog best veel werk om die data zodanig te prepareren dat het voor meerdere mensen interessant wordt.
Waar gebruiken jullie Business Intelligence voor?

We hebben in eerste instantie ons ERP-systeem gestandaardiseerd. We draaien nu op drie verschillende versies van AX, dus we hadden een centrale plek nodig waar onze data gestructureerd samen kwam. Dat gebeurt in het Data Warehouse. Vervolgens gebruiken we de data vanuit het Data Warehouse voor verschillende verkooprapportages, margerapportages, maar ook de financiële rapportages komen daaruit. Verder hebben we een aantal zeer waardevolle operationele dashboards die we gebruiken, zoals het productiedashboard en logistieke dashboards

Het maken van dwarsdoorsnedes is echt kinderspel geworden

Waar zien jullie grote voordelen in het gebruik van Business Intelligence?

Onze boekhouders zetten het nu ook in om ouderdomsanalyses te maken. Dat was voorheen erg lastig. Er was geen makkelijke manier om de data uit NAV te halen. We hielden wekelijks bij wat de voorraadstanden precies waren. Aan de hand van historische data hielden we bij hoe het verloop dan precies was. Nu kunnen we echter heel simpel op verschillende detailniveaus naar data kijken. Zo zoomen we door tot op artikelniveau en zie je direct wie de leverancier is. Op die manier kunnen we snel antwoord geven op vragen als ‘Waar gaat het nu mis?’ en ‘ Waar kunnen we beter sturen op ons assortiment?’.
Welke stappen willen jullie nog maken?

Met Plinten en Profielen Central willen we op korte termijn de stap van Excel naar Power BI maken. Omdat veel van ons nu nog veel kennis van Excel hebben, blijven we daar nu gewoon mee werken. Het is simpelweg het snelst. Al merken we wel dat de collega’s die minder ervaring met Excel hebben, minder makkelijk even Excel open klikken en ermee gaan werken. We hopen dat dat door het hoge gebruikersgemak van Power BI ook beter wordt. Op dat moment gebruiken we Business Intelligence over de hele breedte van de onderneming.

Wilt u een persoonlijke demo?

We laten u en uw collega's graag zien hoe BIRDS werkt en lichten direct toe welke voordelen dit voor uw organisatie levert.
Plan een demo

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink