Hillstar logo web small
Hillstar logo web small

Klantcase Tony's Chocolonely

‘BI is essentieel voor onze groei’

Business Intelligence voor Business Central

Quick insights

  • BI voor Dynamics NAV
  • P&L met een druk op de knop beschikbaar
  • ROI op marketing
  • Meer grip op groei
  • Direct zicht op kosten per artikel
Wat doet Hillstar precies voor Tony’s Chocolonely?

Tony’s is een snelgroeiend bedrijf. Om die groei te kunnen laten doorzetten hadden wij niet meer genoeg aan de platte data uit Microsoft Dynamics NAV. Om onze keuzes goed onderbouwd te kunnen maken hebben we daarom gekozen om met een Business Intelligence oplossing te gaan werken. We wilden sneller dwarsdoorsnedes kunnen maken en betere managementinformatie krijgen.
Waar gebruiken jullie Business Intelligence voor?

We gebruiken de BI-oplossing van Hillstar voor alle disciplines binnen Tony’s. Met name voor Finance gerelateerde zaken is het erg fijn. Ik gebruik het voor de maandafsluiting, P&L en bijvoorbeeld de balans uit het systeem te halen. Sales haalt ook veel uit de oplossing. Bruto marge-analyses maken wij nu bijvoorbeeld snel en makkelijk. Maar ook Supply Chain gaat steeds meer werken met BI om goede dwarsdoorsnedes te maken en stocklevels te bekijken.

‘Hillstar hielp ons inzicht te krijgen in data waarin Microsoft Dynamics NAV tekort schoot’

Waren er uitdagingen tijdens de implementatie?

We waren niet echt bang dat het werkbaar krijgen van de BI-tool lastig zou worden. De koppeling met onze infrastructuur in de Cloud zagen we wel als een uitdaging. Door middel van een soort SCRUM sessie hebben we gekeken wat er gedaan moest worden om ervoor te zorgen dat de ‘Out-of-the-box’-oplossing van Hillstar binnen onze bestaande oplossingen in de Cloud zou komen te werken. Hillstar en onze Cloud-partner SaaSplaza zijn daar prima uitgekomen.

Hoe ondersteunt Business Intelligence jullie groei?

We zijn een redelijk jong bedrijf, we bestaan nu 10 jaar en vanaf afgelopen jaar zijn we ook in de Verenigde Staten actief. In Portland in de staat Oregon om precies te zijn. Om ook daar goed te kunnen monitoren, is de BI-tool voor ons essentieel. Vooral goede verkoopanalyses helpen ons te zien of onze marketingactiviteiten ook het gewenste rendement opleveren. Dat kunnen we niet uit de bestaande NAV-omgeving halen, maar hebben we echt een goede BI-oplossing voor nodig.

Hoe ging het traject samen met Hillstar?

Tony’s Chocolonely is een jong en ambitieus bedrijf. Wij zijn ‘Crazy about chocolate, serious about people’. Dat zijn we niet alleen richting de boeren in West-Afrika waar we mee werken, maar ook naar onze eigen mensen. Zij zijn gewend om met goede tooling te werken. Ze werken snel en efficient. De manier waarop we hebben samengewerkt met Hillstar paste volledig in dat plaatje. De consultants die hier over de vloer kwamen, spraken de taal van onze onderneming en voelde goed aan hoe zij de tooling moesten implementeren en ons de handvaten te geven daarmee te gaan werken.

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink