Hillstar logo web small
Hillstar logo web small

Klantcase VDR Bouwgroep

‘Met Power BI voor 4PS Construct hebben we snel bedrijfsbreed inzicht in processen’

Business Intelligence voor 4PS Construct

Hillstar heeft in samenwerking met 4PS een volledige BI-omgeving voor 4PS Construct ontwikkeld.

Quick insights

  • BIRDS voor 4PS Construct
  • Snel inzicht in acquisities
  • Power BI ook voor sales beschikbaar
  • Goed beeld op projecten
  • Slimmer sturen op financiën
Welke bron gebruiken jullie om Power BI mee te voeden?

We hebben gekozen voor 4PS Construct als ERP-oplossing. Daarin leggen we al onze processen vast. Onze projecten zitten daar natuurlijk in, dus ook de projectbegroting. Maar ook onze forecast houden we daarin bij. Zodoende weten we wanneer we welke inkomsten en uitgaven kunnen verwachten. De vastlegging van onze gegevens is daarmee geborgd en dat merken we wanneer we daar data uit willen halen. Het is een enorme hoeveelheid data die zodanig is vastgelegd dat we die dagelijks kunnen inzetten.
Waarom zijn jullie gaan werken met Power BI?

Power BI is nu een paar jaar op de markt. Daar hebben we in het verleden natuurlijk regelmatig naar gekeken en ook cursussen in gevolgd. We vonden het echter lastig om de data uit de 4PS Construct omgeving in Power BI te visualiseren. Daarom zijn we met Hillstar in contact gekomen en hebben zij hun standaardoplossing bij ons neergezet. Zij zetten een database (Data Warehouse) tussen 4PS Construct en Power BI. De vragen die wij hebben, kunnen we daarmee snel en gemakkelijk op basis van de data beantwoorden.

‘We zochten naar een oplossing die zowel bij ons bedrijf als bij onze bestaande ICT-oplossingen paste.’

Hoe gebruiken jullie Power BI bij VDR Bouwgroep?

We hadden veel ad-hoc rapportages die we iedere week moesten maken en opsturen. We wilden dat alle rapportages op één plaats staan en dynamisch zijn. We maken bijvoorbeeld een lijst van al onze acquisities. Dat was eerder een statische lijst. Diezelfde lijst willen we nu nog steeds zien, maar die komt nu met een druk op de knop tevoorschijn in Power BI. Alsnog maken we wel rapportages in Excel als controlemiddel, om te kijken of de data in Power BI wel klopt.
Wat heeft het jullie tot nu toe gebracht?

Power BI en de BI oplossing die Hillstar heeft geïmplementeerd, zorgen voor een enorme efficiëntieslag. We hebben onze data op een hele solide manier vastgelegd. De datakwaliteit die uit 4PS Construct komt, is goed. Vervolgens bekijken we de data in Power BI. De manier waarop we onze data vastleggen en bekijken is enorm efficiënt. Daardoor zijn we in staat ons financiële team even groot te houden en halen we met hetzelfde team als 10 jaar geleden een omzet van bijna €100 miljoen.

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink