Hillstar logo web small

De keuze voor een BI-partner: Bij de ERP-leverancier of een dedicated BI-partner?

19 november 2020
Jochen Haalboom

Bij de implementatie van een BI oplossing kun je kiezen uit twee soorten partners. Aan de ene kant is er uw ERP leverancier die – kort samengevat – heel veel kennis heeft van het vastleggen van processen. Daarnaast zijn er aanbieders die zich volledig hebben toegespitst op Business Intelligence. Zij kijken vaak vanuit een ander perspectief naar data en zien BI de nieuwe softwareoplossing als een katalysator voor veranderingen in bedrijfsprocessen en in denken. 

De meest interessante vraag is natuurlijk aan welk soort aanbieder jouw bedrijf behoefte heeft. En de potentiële aanbieders op jouw longlist langs deze scheidslijn te verdelen. Duidelijk is dat deze tweede categorie van aanbieders over andere kennis en vaardigheden dient te beschikken. Bij de keuze voor een BI-leverancier wordt vaak maar naar enkele zaken gekeken. Zoals bijvoorbeeld budget. Dan is het aantrekkelijk om voor lagere tarieven te kiezen, omdat je dan theoretisch meer ‘waar voor je geld krijgt’. Het is echter goed om je te realiseren dat, over het algemeen, een dedicated BI-partner over meer ervaren consultants beschikt en doorgaans hogere tarieven berekent. Daar staat tegenover dat zij in kortere tijd vaak veel meer waarde leveren. 

Met de komst van Power BI lijkt het alsof iedere ERP-leverancier er ineens ook BI ‘bij doet’. Door het veranderende aanbod vanuit Microsoft en disruptieve businessmodellen kiest vandaag de dag de meerderheid van de ERP-leveranciers voor het verbreden van hun bestaande aanbod en dienstverlening. Soms als een bewuste keuze, maar vaak ook onbewust. Waardoor ze hun focus steeds meer verbreden, maar nog voortborduren op verouderde uitgangspunten. 

Bij Hillstar zijn we er trots op om een ‘One Trick Pony’ te zijn. Wij kunnen maar één ding: Business Intelligence. Daarom hebben we geïnvesteerd in verdieping in plaats van verbreding. Heel goed zijn in één ding. BIRDS is daar een voorbeeld van. Het is echter een stuk gereedschap om uiteindelijk te komen tot betere managementkeuzes. En dat is waar een goede BI-partner zichzelf binnen no-time terugverdient.

Maar wie de mogelijkheden van nieuwe technologie echt goed wil benutten moet bereid zijn tot veranderen. Oók als dat intern pijn doet! Een leverancier met de competenties van een sparringpartner is dan onmisbaar! 

Als jij met Business Intelligence ècht meters wilt maken doe je er goed aan om jouw BI-partner niet louter op basis van Power BI kennis te selecteren. Je bent beter geholpen door goed te kijken naar de beste sparringpartner. En dat vormt dan meteen een solide basis voor een succesvol project met een positief rendement op jouw investering.

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink