Hillstar logo web small

Business Intelligence voor Dynamics AX

Bij Brink Towing Systems heeft Hillstar diverse AX databases ontsloten en in één BI-omgeving ondergebracht.

Quick insights

  • Microsoft Dynamics AX
  • Ontvlechting diverse ERP-omgevingen
  • Slim zicht op finance
  • Meer snelheid in rapportages
  • Verbeterde efficiency
Welk soort klanten bedient Brink Towing Systems?

Brink Towing Systems is gevestigd in Europa (Nederland, Engeland, Frankrijk, Polen en onder andere Italië) en Zuid Afrika. We leveren aan automobielfabrikanten (OEM). Dat is dus levering ‘aan de lijn’. Het merk bouwt dat vervolgens zelf in. Daarnaast leveren aan de magazijnbedrijven. Dat zijn onder andere dealers van merken die onze producten op voorraad hebben en inbouwen (OES). Naast de levering aan merkgebonden bedrijven, verkopen we aan de vrije markt (OEE). Dat zijn de merkonafhankelijke bedrijven.
Waar gebruiken jullie Business Intelligence voor?

We hebben in eerste instantie ons ERP-systeem gestandaardiseerd. We draaien nu op drie verschillende versies van AX, dus we hadden een centrale plek nodig waar onze data gestructureerd samen kwam. Dat gebeurt in het Data Warehouse. Vervolgens gebruiken we de data vanuit het Data Warehouse voor verschillende verkooprapportages, margerapportages, maar ook de financiële rapportages komen daaruit. Verder hebben we een aantal zeer waardevolle operationele dashboards die we gebruiken, zoals het productiedashboard en logistieke dashboards
Waren er uitdagingen tijdens de implementatie?

Toen we onze eerste demo kregen, kreeg Hillstar de avond ervoor de data pas binnen om de rapporten mee te vullen. De volgende ochtend kregen we de presentatie en die zag er meteen veelbelovend uit. Die snelheid vonden we erg fijn en heeft ook meegewogen in onze keuze voor Hillstar.
Jullie bestonden eerder onder het merk Thule. Heeft BI jullie geholpen met ontvlechten?

We zochten naar een oplossing die zowel bij ons bedrijf als bij onze bestaande ICT-oplossingen paste. We gebruikten Microsoft Dynamics AX, dus wilden we een oplossing die daar naadloos op aansloot. Daarnaast wilden we een flexibele en transparante oplossing. Die hebben we bij Hillstar gevonden en heeft ook geholpen met het losmaken van de verschillende bedrijven. We wisten precies waar alles stond en konden op die manier ook sneller bepalen hoe de nieuwe situatie eruit moest zien.

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink