Talen
Zie ginds komt de data weer aan!

Sinterklaas Seminar: Data in beweging | BI & de transitie naar Cloud

ITON & Hillstar nemen u mee in de nabije toekomst van data

5 december 2019 | Start 13.15 uur | Kosterijland 15, Bunnik

Weet u zeker dat uw rapportages altijd kloppen? Ondanks dat Excel goed gereedschap is om cruciale informatie te verzamelen en om te zetten in stuurinformatie, is het wel arbeidsintensief, foutgevoelig en voor een beperkte groep bruikbaar. Daarnaast zwerven losse Excel-sheets door de hele organisatie en soms misschien ook daarbuiten rond.

Het seminar in het kort

Hillstar geeft u inzicht in de toepassing van Microsoft Power BI in uw organisatie ter vervanging of aanvullend op Excel. Daarnaast leggen we uit waarom de inzet van een datawarehouse (DWH) een waardevolle aanvulling is, al dan niet in de cloud. 

 

  • Hoe kom je tot een flexibel en betrouwbaar BI platform?
  • Visualisatie met Power BI en waarom
  • BI in de cloud

 

ITON informeert u over de mogelijkheden van “de cloud”. Welke kansen biedt de cloud en waar dient u rekening mee te houden. Is de cloud veilig en hoe blijft u in control. 

 

  • Wat kan de cloud voor mij betekenen?
  • Is de cloud veilig en betrouwbaar voor mijn primaire proces?
  • First steps

 

Hillstar en ITON organiseren als partners een gezamenlijk seminar waarbij de kansen die de inzet van BI en Cloud worden gepresenteerd, al dan niet in combinatie met elkaar. 

Programma

13.15 uur: Ontvangst

13.30 uur: Data in beweging door ITON en Hillstar

14.00 uur: ITON – veilig gebruik maken van de cloud

14.30 uur: Korte break

14.40 uur: Hillstar – Open BI platform voor betrouwbare rapportages

15.10 uur: Hillstar & ITON – BI in the Cloud

15.45 uur: Sinterklaasborrel

16.30 uur: Einde

Schrijf u vandaag nog in, het aantal plaatsen is beperkt!

Achtergrondinformatie

Applicaties en IT infrastructuren – Van lokaal naar de Cloud

Menig softwareleverancier biedt haar applicaties aan als online applicatie. Soms nog in combinatie met een traditionele lokale variant (zoals MS Office), maar de verschuiving naar de Cloud is duidelijk gaande. Het is niet ondenkbaar dat op termijn lokale applicaties zullen verdwijnen. In dit continu veranderende landschap is het logisch om je af te vragen welke impact dit heeft op uw IT infrastructuur en welke keuzes er zijn.

 

ITON levert sinds 1980 IT infrastructuren en is voorloper op de adoptie van Microsoft Cloud technieken. Tijdens het seminar informeert ITON u over welke keuzes er zijn, welke bedreigingen en wanneer het wel of niet verstandig is om de Cloud te omarmen.

ITON & Hillstar – bundeling van krachten

Data vraagstukken beperken zich niet tot de Cloud of een lokale applicatie. Hillstar wordt gevraagd om data te ontsluiten vanuit allerlei applicaties, maar ook uit publiek beschikbare bronnen als het CBS of de website van de concurrent. De juiste wijze om data te ontsluiten naar een BI platform is vaak onderdeel van het vraagstuk, waarbij een IT infrapartner altijd een rol speelt. ITON levert de kennis en kunde om te ondersteunen bij deze vraagstukken en een passende IT infrastructuur te adviseren en in te richten.

Voor wie is dit seminar?

Business Intelligence en de keuze om applicaties in de Cloud af te nemen worden over het algemeen beschouwd als strategische vraagstukken. Daarom vermijden wij tijdens het seminar zoveel mogelijk de techniek en beperken wij ons tot de noodzakelijke zaken om duidelijk te maken hoe de verschillende oplossingen functioneren. Tijdens de afsluitende Q&A in het Historisch Café van BOVAG, zijn voldoende collega’s aanwezig van Hillstar en ITON om eventuele technische vragen te beantwoorden. Uiteraard maken wij ook graag een afspraak voor na het seminar.

Schrijf je in voor dit seminar