Hillstar logo web small

Guy in a Cube vertelt over Data Modelling

3 oktober 2019
Jochen Haalboom

In samenwerking met de Power BI Gebruikersgroep heeft Hillstar een sessie georganiseerd met Guy in a Cube. Dat zijn twee Microsoft medewerkers die in het Power BI team werken en videos maken van de laatste features in Power BI. Voor iedereen die met Microsoft's Analytics tool werkt een must om te bekijken. Het is een soort cherrypicking binnen de nieuwe mogelijkheden.

Vanuit Hillstar waren we ontzettend blij met deze kans, want Adam en Patrick zijn niet vaak in Nederland. Dus als ze er zijn, gaan we het liefst met heel Power BI'end Nederland bij hen in de zaal zitten. En ze stelden niet teleur!

Zo'n 160 geïnteresseerden kwamen op 3 oktober 2019 in de avond naar de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Daar stond een maaltijd op ze te wachten. Na samen gegeten te hebben, opende Chris Woolderink van de Power BI Gebruikersgroep de avond. Roelof van der Horst van de CHE vertelde daarna over de rol van ICT in de opleidingen die zij aanbieden. Sinds een jaar bieden zij een ICT-opleiding aan waarmee ze voldoen aan een grote vraag vanuit de markt. 

Na Van der Horst nam Klaas Mollema van Hillstar het woord. 'Tja, als je in het voorprogramma van Guy in a Cube staat, hoef je niet te proberen het publiek te imponeren met slimme trucs in Power BI'. Hij liet dan ook vooral zien waar Hillstar groot mee is geworden. Dat speelt zich vooral af tussen Power BI en diverse databronnen. Voor de aanwezigen een leuke afwisseling voordat het Power BI geweld losbarstte. 

Guy in a Cube

'Yooooo', klonk het door de Ligthartzaal van de CHE. Overal kwamen telefoons tevoorschijn om foto's te maken van de twee 'Power BI beroemdheden'. 'Dat ga ik tegen mijn vrouw vertellen', zei Patrick toen hij hoorde dat ze zo bekend staan. 

Ze gaven in een uur een aantal slimme tips en trucs om sneller en makkelijker data te modelleren. Regelmatige anekdotes zorgden voor gelach in de zaal. 'Tja, als je kolommen van je rijen maakt, moet je ook niet gek opkijken dat Power BI traag wordt'.

Adam en Patrick zijn enorm op elkaar ingespeeld en vullen elkaar constant aan. Vanaf hun eerste minuut geven ze aan dat je ieder moment vragen mag stellen. Dat gebeurt ook veelvuldig. Aan de hand van voorbeelden maken ze dan duidelijk hoe je met een specifieke situatie om moet gaan.

Terugkijkend, een mooie en erg leuke avond met veel goede inzichten. Bekijk de vijf takeaways van de show volgens Adam en Patrick hierboven in de video.

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink