Hillstar logo web small

Hillstar laat studenten chocola maken van data

28 mei 2020
Jochen Haalboom

Een bijzondere training vandaag! Geheel virtueel vertellen Klaas en Michael van Hillstar aan 30 derdejaars innovatieve bedrijfskunde studenten van de CHE hoe je een Power BI dashboard maakt. 'Bedrijven slimmer laten werken met data en daarmee verbeteringen doorvoeren, dat is waar wij mee bezig zijn met Hillstar', vertelt Klaas Mollema tijdens de intro. 'We vinden het belangrijk de kennis die wij vergaren ook door te geven aan jullie'. De komende twee dagen staan data, KPI's en Power BI centraal.

Chocola maken van data

Michael Sluis, BI-consultant, vertelt: 'We gaan vandaag werken aan een Microsoft casus. Ik geef ze handvatten om data te transformeren in waarde. Dat doe je deels door de tooling te snappen. Dat gaat vooral in op Power BI. Tegelijkertijd bestaat het maken van rapportages uit een functioneel deel. Vanuit het functionele oogpunt is het heel belangrijk om te begrijpen welke data een antwoord geeft op welke vraag. Als je beide aspecten in de vingers hebt, ben je in staat om betere beslissingen te nemen op basis van data'.

Na de introductie in Power BI geven we een inspiratiesessie over dashboarddesign. Dat is een korte sessie om een aantal tips te geven en door een aantal veelgemaakte fouten te lopen. Op die manier is iedereen in staat om een mooi én functioneel dashboard te maken.

Vanuit de CHE wordt regelmatig samengewerkt met het bedrijfsleven. Voor die bedrijven worden hun studenten tenslotte klaargestoomd. Tegelijkertijd is het bedrijfsleven enorm gebaat bij studenten die direct kunnen integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering. Roelof van der Horst van de CHE vertelt daarover: 'Belangrijk dat jullie ervaren dat de klant het uitgangspunt is. We moeten onszelf als goede adviseurs opstellen die ondernemend en innovatief zijn'.

De tweedaagse bootcamp wordt afgesloten met presentatie voor een Dragon's Den. De studenten moeten laten zien dat ze begrijpen welke waarde er verscholen ligt in data. 'Ik zal vooral letten op een aantal dingen. Wordt er bijvoorbeeld niet teveel getoond op een dashboard en helpt het de klant om the next level te bereiken?', aldus Michael.

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink