Talen

Hillstar zet in op Cortana Analytics met Data Scientists

Business Intelligence Maturity Ladder in Cortana Analytics

Hillstar zet in op Cortana Analytics met Data Scientists

Hillstar Business Intelligence groeit. Naast nieuwe consultants en developers die de groei in verticale zin verder helpen, zijn er nu twee Data Scientists toegevoegd aan ons team. We stellen u voor aan onze nieuwste collega’s Ruben en Danny. Zij zorgen er met Cortana Analytics voor dat klanten van Hillstar altijd voorzien zijn van de beste Business Intelligence oplossingen die beschikbaar zijn. Wat dat precies inhoudt en wat uw voordeel daarbij is, vertellen zij u zelf.

Wat is Data Science eigenlijk?

Data science is het bedenken van processen en systemen om kennis uit data te halen. In welke vorm die data zich ook bevindt. De Data Scientist bedenkt hoe je het probleem of de vraag en de data op zo’n manier aanbiedt aan de computer dat die zijn zelflerende krachten kan toepassen.

Waarom zijn jullie bij Hillstar gaan werken?

De korte lijnen zijn heel fijn. Hier worden snel beslissingen genomen en zit je niet aan een wollige overlegstructuur vast. Daarnaast weet Hillstar waar de kansen liggen voor bedrijven. Ze hebben heel goed door hoe je iemand met een concrete en tastbare oplossing kunt helpen. Zo zorgen ze ervoor dat de klant snel meetbare resultaten behaalt.

Hoe helpt Data Science onze klanten?

Als een klant al gebruik maakt van Hillstar’s BI-oplossing, hebben ze al inzicht in de huidige situatie. Dus ze zijn in staat de vraag: ‘Wat is er gebeurt?’, te beantwoorden. Met Data Science beantwoord je de vraag: ‘Waarom is dat gebeurt?’. De stap daarna is voorspellend. En in de nabije toekomst kun je die lijn doorvoeren tot een een systeem dat zelf bijstuurt als er een waarde buiten de marge dreigt te raken.

Hillstar breidt kennisniveau uit met Data Scientists & Cortana Analytics

Als voorbeeld kun je denken aan de churn-rapportage. Dat zijn de klanten die je bent kwijtgeraakt. Met BI haal je moeiteloos uit Microsoft Dynamics NAV of AX welke klanten afgelopen maand zijn afgehaakt. Je kijkt dus in het verleden en aan wat je daar nu aan kunt doen.

Met Cortana Analytics leggen we alle resultaten van de afgelopen periode naast elkaar en laten de computer daar een patroon in herkennen. Vervolgens zie je welke klanten binnenkort uit zouden kunnen vallen. Daar kun je dus pro-actief al actie op ondernemen. Zo verschuift de vraag dus van: ‘Welke klanten zijn afgehaakt?’ naar ‘Waarom zijn ze afgehaakt?’ en vervolgens naar ‘Hoeveel klanten staan op het punt af te haken?’.

Weten wat u met Cortana Analytics kunt bereiken? Op 10 en 22 maart is er een seminar bij Hillstar waarbij wij u alles over Cortana Analytics vertellen. Nog geen klant, maar wel interesse? Laat het weten!

Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer (optioneel)