Talen

Hoe Bolletje meer zicht op groei-ontwikkeling heeft – FM Magazine

Hoe Bolletje meer zicht op groei-ontwikkeling heeft.

Hoe Bolletje meer zicht op groei-ontwikkeling heeft – FM Magazine

Onlangs verscheen er in het Magazine ‘Financieel Management’ een artikel over hoe Bolletje Business Intelligence gebruikt. De transitie van een oude ERP-omgeving naar Microsoft Dynamics AX bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Daarin heeft Hillstar een rol vervult.  Drie mensen van Bolletje, André Hendertink, Clemens Hoek en Henk Folkers vertellen onder andere over de implementatie en het gebruik van BI voor Dynamics AX.

Wat het project bij Bolletje bijzonder maakt is het korte tijdsbestek en de mate van trefzekerheid waarmee Hillstar het Data Warehouse klaar moest hebben staan. Het oude systeem werd ‘hard’ uitgefaseerd. Het was dus spannend of alle operationele activiteiten in het nieuwe systeem direct correct werden vastgelegd, maar ook of de oude data nog beschikbaar was. 

Bolletje gebruikt Business Intelligence op meerdere afdelingen. Allereerst natuurlijk op de Finance afdeling. ‘Met de standaard-oplossing van Hillstar zijn we in staat voor 70% in de informatiebehoefte te voorzien. De andere 30% zijn de Bolletje werkwijze’, aldus Henk Folkers. En die Bolletje werkwijze zie je terug in het volgen van het gewicht van de producten. Folkers vervolgt: ‘Als op de verpakking 240 gram als inhoudsopgave staat vermeld en dat gewicht blijkt in de praktijk 248 gram te zijn, kun je vervolgens op die 8 gram plus acteren. Want dertig keer 8 gram, is weer één te verkopen product’. 

Hillstar en Bolletje over Business Intelligence