Talen

‘Een productiviteitsverbetering van 5% door BI’

Hillstar Klantcase Abemec contact

Etienne Nagtzaam, Manager Finance & Control at Abemec

Waarom zijn jullie met BI begonnen?


Bij Abemec hebben we nieuwe ERP bedrijfssoftware geïmplementeerd om de bedrijfsprocessen beter op elkaar af te stemmen. Dat is gelukt. We zagen wel in dat de rapporten die we uit Microsoft Dynamics AX 2012 kregen, te kort schoten om de juiste sturingsinformatie te krijgen. Via een evenement waar iemand van Hillstar spreker was, kwamen we met hen in contact. Zij kwamen met enerzijds passende software gebaseerd op Microsoft technology die we kunnen gebruiken om flexibel te rapporteren en analyseren, maar dan ben je er niet. Je hebt ook mensen nodig die begrijpen wat er speelt in ons type bedrijf en dat kunnen vertalen naar bruikbare inzichten.

Wat doen jullie nu met BI?


Voor onze vestigingsmanagers hebben we een dashboard in Power BI ontwikkeld waarmee ze inzicht hebben gekregen in de productiviteit van hun vestiging. Hierdoor is een meetbare productiviteitsverbetering gerealiseerd van 5%, waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Door het inzicht wordt je geprikkeld om oplossingen te bedenken voor knelpunten. Deze worden weggenomen om het proces te verbeteren en de inzet van medewerkers te vergroten.

‘Met Hillstar’s oplossing krijgen we wél inzicht in data vanuit Microsoft Dynamics AX’

Hoe ging het traject met Hillstar?


De consultants van Hillstar hebben ons erg goed geholpen. We weten best goed wat we willen hebben, maar zijn niet altijd in staat om de juiste data daarbij te vinden. Door hun kennis van Microsoft Dynamics AX in combinatie met bedrijfskundig inzicht, kregen we de juiste antwoorden op onze vragen. Dit project had voor ons een uitstekend resultaat en we zijn blij dat we dit met Hillstar hebben kunnen realiseren.

Abemec, opgericht in 1947, is dé ontzorger van de professionele, agrarische ondernemer en is continu in beweging als servicegerichte, rendementsbewuste en importerende dealerorganisatie.

Naast de verkoop van duurzame landbouwmachines heeft Abemec als doel om u te ontzorgen bij onderhoud en reparaties en het verlenen van klantgerichte service. Abemec is voorzien van een zeer uitgebreid onderdelenmagazijn, moderne webshop, mobiele servicewagens, een 24-uurs storingsdienst en een professioneel occasioncentrum.

Abemec heeft 17 vestigingen, gevestigd in Noord-Brabant, Noord-Limburg, Zeeland, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Groningen. Er zijn gemiddeld 200 werknemers in dienst, waarvan zo’n 110 servicemonteurs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veghel.

Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe

Ook data omzetten in waarde? Ga met ons in gesprek!

Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer (optioneel)