Talen

Klantcase BRB International

‘Het partnerschap met Hillstar levert ons veel toegevoegde waarde’

Wat betekent het partnerschap met Hillstar voor jullie?


Hillstar is voor ons een partner waar we kennis kunnen krijgen over de technische en de bedrijfskundige aspecten van Business Intelligence voor Microsoft Dynamics AX. Ze organiseren ook kennissessies die ik regelmatig bijwoon om nieuwe innovaties van Microsoft te ontdekken. Wij zijn nu bijvoorbeeld bezig met het visualiseren van data. Cijfers en analyses zijn belangrijk, een goede interpretatie door een juiste weergave van data ondersteunt hierbij. Zo trekken we samen de organisatie naar een hoger niveau.

Voordelen


  • Inzetbaar op iedere afdeling
  • Snel inzicht in markten
  • Doorsnedes per productgroep
  • Stuurinformatie direct beschikbaar
Bart Muskens, Global Business Analyst, BRB International Hillstar Business Intelligence for Microsoft Dynamics

Bart Muskens

Global Business Analyst

Wat doen jullie met BI?


We zetten BI heel breed in. We gebruiken het voor de rapportages. Dat kunnen gegevens zijn over het aantal orders en de waarde van de orderportefeuille, maar ook per afdeling een aantal doelstellingen of KPI’s waarop men stuurt. De financiële- en verkoopafdeling zijn gestart met BI en nu volgen ook de andere afdelingen. Zo wil de teamleider van ons magazijn bijvoorbeeld inzicht in het aantal verplaatsingen en het aantal scanmomenten. We hebben ook ons personeelssysteem geïntegreerd waardoor we het ziekteverzuim en de inzet van uitzendkrachten kunnen monitoren. Wat ook leuk is, is dat we zijn gaan meten hoe vaak een scan via de barcodescanner mis is gegaan en waar precies aan lag. Zo kunnen we ons proces steeds verder verbeteren.

Wat zijn de besparingen die door BI zijn gerealiseerd?


Het aantal bewegingen tussen de verschillende locaties is drastisch omlaag gebracht. Soms staat iets op een plek waar het vervolgens voor langere tijd staat. Dat is niet nodig. Doordat we dit inzicht kregen zijn we met een stagiair uit gaan zoeken waarom dit zo gebeurde. Dat heeft geleid tot een betere verdeling van de producten tussen onze voorraadlocaties zodat we minder verplaatsingen nodig hebben. We hebben ook gezorgd dat bepaalde producten op andere plekken in het magazijn zijn komen te liggen waardoor de orderpickers minder meters hoeven te maken. We werken nu dus efficiënter en zijn in staat om dat steeds te verbeteren.

Hillstar Business Intelligence strategie voor Microsoft Dynamics AX, NAV en PowerBI

Ook weten hoe je succesvol BI implementeert?

Lees in het whitepaper ‘Van tools naar strategie’ hoe je met een IT-oplossing een bedrijfsbrede verbeterslag kunt maken!

‘Als ik nu over de afdeling loop zie ik op 3 van de 5 pc’s BI open staan’

Dat zijn mooie resultaten. Hebben jullie in de productie ook voordeel behaald?


Jazeker, we hebben naast de standaard meegeleverde sales delivery peformance cijfers, ook delivery performance meetbaar gemaakt voor inkoop en productie. Daarmee kunnen we nu zien of een artikel al gereed gemeld is in het magazijn. We hebben binnen AX2012 een kwaliteitsmodule. Als we bij de analyse van onze kwaliteitsorders zien dat steeds dezelfde bijstelling nodig is, pakken we het probleem aan bij de bron door de receptuur in AX te verbeteren.

Hoe verloopt de samenwerking met Hillstar?


Hillstar denkt mee met de KPI’s die voor ons belangrijk zijn. De consultants en de supportafdeling van Hillstar leveren echt toegevoegde waarde. We leren van elkaar. Hillstar weet veel van Business Intelligence en bedrijfskundige processen, die kennis delen zij. Met Hillstar hebben we een SLA (Service Level Agreement) gesloten. Zij houden ons systeem technisch in de gaten. Het is belangrijk voor ons dat de data actueel en up-to-date is.

BRB International BV is een dynamisch en innovatief bedrijf met veel ervaring in het leveren van technologische oplossingen met siliconen, smeeroliën, additieven en chemicaliën. BRB International BV is gegroeid tot een van de grootste onafhankelijke ondernemingen in zijn soort, ter wereld.

 

De afgelopen 35 jaar is BRB International BV gegroeid van een eenmansbedrijf naar een internationaal bedrijf met meer dan 220 werknemers en meer dan 10 locaties wereldwijd. BRB bestaat uit twee business units: Siliconen en Lube oil Additives and Chemicals (LAC).