Talen

‘BI is essentieel voor onze groei’

Quick insights

  • Microsoft Dynamics AX
  • Ontvlechting diverse ERP-omgevingen
  • Slim zicht op finance
  • Meer snelheid in rapportages
  • Verbeterde efficiency

Klik hierboven voor het filmpje

Herman Rikken Hillstar Business Intelligence

Herman Rikken, Manager Business Control at Brink

Welk soort klanten bedient Brink Towing Systems?


Brink Towing Systems is gevestigd in Europa (Nederland, Engeland, Frankrijk, Polen en onder andere Italië) en Zuid Afrika. We leveren aan automobielfabrikanten (OEM). Dat is dus levering ‘aan de lijn’. Het merk bouwt dat vervolgens zelf in. Daarnaast leveren aan de magazijnbedrijven. Dat zijn onder andere dealers van merken die onze producten op voorraad hebben en inbouwen (OES). Naast de levering aan merkgebonden bedrijven, verkopen we aan de vrije markt (OEE). Dat zijn de merkonafhankelijke bedrijven.

Waar gebruiken jullie Business Intelligence voor?


We hebben in eerste instantie ons ERP-systeem gestandaardiseerd. We draaien nu op drie verschillende versies van AX, dus we hadden een centrale plek nodig waar onze data gestructureerd samen kwam. Dat gebeurt in het Data Warehouse. Vervolgens gebruiken we de data vanuit het Data Warehouse voor verschillende verkooprapportages, margerapportages, maar ook de financiële rapportages komen daaruit. Verder hebben we een aantal zeer waardevolle operationele dashboards die we gebruiken, zoals het productiedashboard en logistieke dashboards

‘We zochten naar een oplossing die zowel bij ons bedrijf als bij onze bestaande ICT-oplossingen paste.’

Waren er uitdagingen tijdens de implementatie?


Toen we onze eerste demo kregen, kreeg Hillstar de avond ervoor de data pas binnen om de rapporten mee te vullen. De volgende ochtend kregen we de presentatie en die zag er meteen veelbelovend uit. Die snelheid vonden we erg fijn en heeft ook meegewogen in onze keuze voor Hillstar.

Jullie bestonden eerder onder het merk Thule. Heeft BI jullie geholpen met ontvlechten?


We zochten naar een oplossing die zowel bij ons bedrijf als bij onze bestaande ICT-oplossingen paste. We gebruikten Microsoft Dynamics AX, dus wilden we een oplossing die daar naadloos op aansloot. Daarnaast wilden we een flexibele en transparante oplossing. Die hebben we bij Hillstar gevonden en heeft ook geholpen met het losmaken van de verschillende bedrijven. We wisten precies waar alles stond en konden op die manier ook sneller bepalen hoe de nieuwe situatie eruit moest zien.

Brink Logo Hillstar BI

Brink produceert meer dan tweeduizend verschillende trekhaken en ontwikkelt per jaar zo’n tweehonderd nieuwe trekhaken. Dit is mogelijk dankzij een flexibele productie en een hoge mate van automatisering. Vanuit het magazijn levert Brink een complete trekhaakset met alle bevestigingsmaterialen. Daardoor kan Brink elke bestelling snel leveren. En dat voor bijna alle auto’s. Uiteraard voldoet een trekhaak van Brink aan alle kwaliteitsnormen. De levensduur, de veiligheid en een probleemloze werking en bediening zijn gegarandeerd.