Talen

‘Business Intelligence geeft snel meer inzicht in onze voorraden’

Quick insights

  • Microsoft Dynamics AX
  • Sales, Finance en Supply Chain aangelijnd
  • Betere productieplanning
  • Sterk verbeterde informatievoorziening
  • Rolgedreven implementatie Power BI dashboards

Klik hierboven voor het filmpje

Hillstar Business Intelligence voor Rotom

Johan Cremers & Marc Verrijth

Business Operations Manager & Business Controller

Wat doet Hillstar precies voor Rotom?


Bij Rotom gebruiken we sinds 2015 Business Intelligence voor Microsoft Dynamics AX van Hillstar. Voor die tijd gebruikten wij Microsoft Dynamics NAV. We zijn echter van €40 miljoen naar €75 miljoen euro omzet gegroeid in de afgelopen vijf jaar. Daarom zijn wij overgestapt op Dynamics AX. Eigenlijk hebben wij kort na de live-gang met AX gekozen om met Business Intelligence te gaan werken. Mede om de rapportage uit AX op een ander plan te zetten en deels doordat wij met het Data Warehouse de datakwaliteit konden borgen.

Voor welke verbeteringen heeft Business Intelligence direct gezorgd?


Een van de eerste verbeteringen die we direct zagen, was dat we veel meer inzicht in hoeveel voorraad we per product hadden. Vroeger haalden we wel wat voorraadinformatie uit Microsoft Dynamics NAV, maar lang niet zoveel als we nu met BI uit Dynamics AX halen. Daarnaast kunnen we nu bijvoorbeeld veel beter sturen op seriegroottes. Dat zorgt ervoor dat we minder omsteltijd nodig hebben.

‘Met dashboards voor productie gaan resultaten leven en zien we wekelijks verbetering’

Hoe werd er vanuit de organisatie op BI gereageerd?


Heel goed. Met de standaard meegeleverde rapportages, konden we direct aan de slag. Nu hangen we iedere week rapportages in de productiehal en kan de voorman direct aan zijn collega’s laten zien waar de verbeterpunten voor de komende week liggen. De resultaten van dat verbeterprogramma kunnen we vervolgens ook weer monitoren. Zo zien we snel en heel gericht of we op het goede spoor zitten.

Welke KPI’s zijn voor jullie op financieel vlak belangrijk?


Bij Rotom houden we onze kredietruimte scherp in de gaten. Dat is de cashruimte die we ter beschikking hebben om te investeren. Daarnaast kijken we naar het netto-werkkapitaal dat wij wekelijks in kaart brengen.

Waarom hebben jullie voor Hillstar gekozen als jullie BI-partner?


We hebben voor Hillstar gekozen omdat zij een oplossing boden die ons in staat stelt snel en flexibel te rapporteren en analyseren. We kunnen nu makkelijk en snel schakelen. Bij Rotom hadden we nog niet alle rapportages die we graag wilden hebben. Met Business Intelligence voor Microsoft Dynamics AX kunnen we nu simpel nieuwe rapporten maken. We kunnen nu gedurende het proces analyseren hoe het gaat, daarop acteren en vervolgens kijken of we dit goed hebben gedaan. Zo zijn onze processen veel effectiever geworden.

Hillstar Rotom Logo Business Intelligence voor Dynamics NAV en AX

Rotom optimaliseert uw logistiek dankzij een zorgvuldig geselecteerd aanbod van logistieke middelen voor transport en opslag. Via een van onze vestigingen levert Rotom elk gewenst product of dienst op het juiste tijdstip en op de juiste locatie.

Met geavanceerde productielijnen worden pallets in grote aantallen geproduceerd volgens de afgesproken specificatie en kwaliteit, eventueel voorzien van een ISPM 15 hittebehandeling. Gebruikte pallets worden via robots of reparatielijnen op ergonomische wijze hersteld en onbruikbare pallets op milieuvriendelijke wijze gerecycled. Per jaar levert Rotom Europe meer dan 9 miljoen pallets aan de meest uiteenlopende (inter)nationale klanten.