Hillstar logo web small
Hillstar logo web small

Microsoft Azure Analytics

Voorspellende modellen (Predictive Analytics) met Azure Analytics
Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe web

Wat is Azure Analytics?

Microsoft Azure Analytics is de Analytics stack van Microsoft in de cloud. Binnen Azure vind je diverse oplossingen die je helpen om data inzichtelijk te maken. Dat kan om traditionele BI gaan, maar ook complexe voorspellende modellen. Zoals een zelf-lerend systeem dat patronen herkent. 

Wanneer je bijvoorbeeld met Azure Machine Learning kijkt naar jouw bedrijfsprocessen, zie je dat het systeem daar lijnen in aangeeft die je zelf niet eerder zag. Door naar het verleden te kijken, is het makkelijker om de lijn door te trekken. Met dit als basis worden heel veel toepassingen beschikbaar.

Weet wat de toekomst brengt

Bedrijven van de toekomst weten wat er aan de hand is binnen hun pand, maar ook ver daarbuiten. Ze weten wat er nú gebeurt, maar ook wat er volgende maand gebeurt. Maar hoe kom je aan die wijsheid? Het antwoord daarop bevindt zich binnen bestaande data die je met tooling uit de Azure Analytics stack openbaart. Vragen die je kunt beantwoorden zijn bijvoorbeeld ‘wanneer moeten we tijd inplannen om machine 9 service te geven’ (Predictive Maintenance). Of ‘welk artikel gaat volgende week goed verkopen in de stad Breda?’.

Modern-Data-Warehouse-Architecture-Microsoft-Azure

Van statisch rapport naar geautomatiseerde acties

Azure Analytics in het BI-spectrum

Business Intelligence start vaak met reporting, waarbij je naar het verleden kijkt en dat gebruikt om keuzes op te maken. De volgende stap op de BI-maturity ladder is het kijken naar het nu. Daarbij wil je data combineren om zo een volledige afspiegeling van de waarheid te krijgen. Op dat moment ben je bezig met BI zoals het bedoeld is. Maar eigenlijk wil je dan ook wel weten wat er volgende week ongeveer op je bord ligt. Met Business Analytics komen die mogelijkheden binnen handbereik. Op het Azure Analytics platform is de benodigde techniek direct beschikbaar.
Maturity Ladder van Business Intelligence

Data Factory

Azure Data Factory is een oplossing om data uit verschillende bronnen samen te brengen. Dat kunnen on-premise bronnen en bronnen uit de cloud zijn. Data uit de verschillende bronnen is vervolgens snel en gemakkelijk te transporteren naar de plek waar je het nodig hebt.

SQL Data Warehouse & Data Lake

SQL Data Warehouse is net als de Data Factory een plek waar data samenkomt. Dit is echter meer geschikt vanwege de MPP-architectuur (Massively Parallell Processing) waardoor SQL Data Warehouse berekend is op de workload van elke onderneming. Daarnaast zijn relaties tussen gegevens en bronnen reeds vastgelegd.

Machine Learning (ML) & Stream Analytics

Snel grote hoeveelheden data verwerken en daar inzichten uithalen. Dat is waar deze oplossingen goed in zijn. Met Machine Learning worden verbanden zichtbaar en zie je heel snel waar verandering nodig is. Met Stream Analytics bekijk je een doorlopende stroom data en is 1-op-1 duidelijk wat er gebeurt. Is bijvoorbeeld de temperatuur van een machine onder niveau? Met Stream Analytics is dat gegeven te integreren in de rest van de Intelligence tooling.

Power BI

Power BI is een cloud-based business analytics service die in één overzicht direct de meest business kritieke informatie weergeeft. Monitor de gezondheid van uw bedrijf met een live dashboard, creëer rijke interactieve rapporten met Power BI Desktop en bereik je data met de native Power BI Mobile app. Het is makkelijk, snel en kosteneffectief!


Wilt u een persoonlijke demo?

We laten u en uw collega's graag zien hoe BIRDS werkt en lichten direct toe welke voordelen dit voor uw organisatie levert.
Plan een demo

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
apartmentpencilmoontrashdiceprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink