Talen

Microsoft Power Platform

Sinds begin 2018 levert Microsoft het Microsoft Power Platform. Een no-/ low-code platform waar iedereen met een business-vraag een applicatie kan maken. Microsoft maakt daarmee van iedere gebruiker een ‘Citizen Developer’. Ze voorzien daarmee in een sterke behoefte vanuit de markt om zelf flexibele applicaties rond bestaande infrastructuur te maken. Naast de flexibiliteit is de kracht van het Power Platform dat alles met elkaar communiceert. Dus de integratiekracht is enorm.

Eén platform voor verkorte implementatietijden

Waar binnen veel bedrijven een constante stroom vragen vanuit de business richting de IT-afdeling wordt afgevuurd, kan niet alles tegelijk opgepakt worden. Voor iedereen herkenbaar, voor jouw belangrijke features worden pas later opgepakt. Voor iedere stakeholder is dat frustrerend. Juist daarom is het prettig als gebruikers vanuit de business makkelijker zelf oplossingen kunnen maken. Pak nu dus gewoon zelf problemen op en maak er simpel een oplossing op. Vanuit IT is een faciliterende rol voldoende om mensen hiermee te laten werken.

Power Platform integration

Welke onderdelen vormen het Power Platform?

Microsoft heeft drie applicaties gebundeld. Dat zijn Microsoft Flow, PowerApps en Power BI. Flow is bedoeld om werkstromen uit te voeren. Denk daarbij aan een geautomatiseerde e-mail die wordt verzonden wanneer een bepaalde treshold overschreden is. Microsoft heeft een groot aantal standaard werkstromen uitgewerkt die direct uitrolbaar zijn via de Flow omgeving. PowerApps biedt een makkelijke manier om bijvoorbeeld een app te maken op Dynamics 365FO. Denk aan een manier waarop monteurs hun voorraad simpel bij kunnen houden en bij kunnen werken in D365FO. Vervolgens gebruik je Power BI om alle gegevens binnen het Platform te analyseren en rapporten te maken.

Data uit verschillende omgevingen breng je gemakkelijk samen in Common Data Service (CDS). Die service verzorgt de koppeling tussen een veelvoud aan business-applicaties zoals Microsoft Dynamics ERP, CRM, SAP en bijvoorbeeld Salesforce. Met Canvas Apps zet je de inhoud vanuit CDS gemakkelijk in een applicatie voor eindgebruikers waarin data uit verschillende bronnen in de app samenkomen.

Power Platform, Power BI, PowerApps en Flow

Welk voordeel levert het Power Platform

Met Microsofts Power Platform heb je drie belangrijke productiviteitsapps onder één dak. Dat zorgt ervoor dat de integratie makkelijk is en je zodoende in korte tijd een heel aantal oplossingen maakt op bestaande problemen. Denk aan inefficiënte rapportagegewoonten van salesmensen die je hiermee makkelijk oplost. Denk hierbij aan een formulier waarin zij bijvoorbeeld hun gespreksverslagen invoeren. Doen ze dat niet, dan stuurt Flow een reminder naar de accountmanager. Na 48 uur nog geen gespreksverslag? Dan krijgt zijn manager ook een bericht.