Hillstar logo web small
Hillstar logo web small

Planning, Budgeting & Forecasting in Power BI

Maak een vliegende start met kant en klare rapportages in Power BI. 
Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe web

VISUAL PLANNER VOOR POWER BI

Bekijk makkelijk en snel wat er met resultaten gebeurt wanneer er een aanpassing in het aantal orders zou zijn binnen de sales rapportage in Power BI. Of bekijk hoeveel u nog kunt produceren wanneer er minder grondstoffen beschikbaar zijn. Met de toevoeging van Power ON aan de standaard BI-omgeving van Hillstar en de integratie met Power BI is die mogelijkheid er. 

U kunt nu eenvoudig data terugschrijven naar het Tabular model van BIRDS en zo snel conclusies trekken over toekomstige resultaten bij afwijkende verwachtingen. Zo werkt u met Planning, Budgeting en Forecasting waarmee u live actuals met budgetten vergelijkt en live budgetten kunt aanpassen en presenteren.
Download leaflet

Functionaliteiten van Power ON & Power BI

Planning, budgeting en forecasting is een breed begrip. Hieronder hebben we uiteengezet welke functionaliteiten u kunt verwachten.

Product- en verkoopplanning

Met de Visual Planner integratie in Power BI heeft u een robuuste set features voor het verkoopteam. Modelleer verkoopvoorspellingen per SKU, klant, hoeveelheid, korting of prijs per unit. De gebruikers kunnen de aantallen met wijzigingen van de verkoop van het voorgaande jaar bijsturen en de doelstellingen op het hoogste niveau wijzigen voor eenvoudige, geautomatiseerde aanpassing.

Balans

Balansprognoses worden afgeleid van de P&L met eenvoudige regels die de relatie tussen debiteuren/crediteuren, cash, ingehouden winsten en kortetermijnschulden beschrijven. Andere posten zoals activa en afschrijvingen kunnen direct worden aangepast om een volledig overzicht te krijgen van de bedrijfsprestaties en financieringsbehoeften.

Kosten van verkochte goederen

Cost Of Goods Sold (COGS)-berekeningen worden afgeleid uit verkoopcijfers op basis van modelberekeningen. De standaardkosten en theoretische materiaalkosten kunnen worden gemodelleerd met formules, en worden bijgewerkt in het tabular model voor eenvoudige rapportage en brutowinstanalyse.

Kasstroom

Het Cash Flow gedeelte levert een Impact Analyse om de impact van operations, investeringen en financieringen te analyseren. Deze integratie binnen Power Planner biedt een krachtig inzicht in de effecten of te verwachte activiteiten en de financieringsactiviteiten die nodig zijn om een gezonde organisatie te houden.

Verkoop, Algemeen & Administratie

Zakelijke reizen, IT uitgaven, kantoorkosten en juridische kosten zijn eenvoudig toe te voegen met commentaar van medewerkers. De ‘Line Item Detail’ en commentaar functie maakt het gemakkelijk om een beeld te krijgen van deze uitgaven.

Spreiding, allocatie en overhead

Belastingen, afschrijvingen en andere variabele uitgaven op basis van stuurprogramma’s zijn in het model ingebouwd met geavanceerde DAX-modelleringstaal.

Werknemers en onboarding

Door het uploaden van het roosters en bijvoorbeeld salarissen stelt Visual Planner een nieuw ‘Employee Expense Budget’ of ‘Forecast Scenario’ voor. Door het toepassen van eenvoudige formules zoals ‘inc10%’ zal het salaris van een werknemer met 10% stijgen. De tewerkstellings- en bedrijfsvoorheffing worden automatisch overgeheveld naar het budget.

Prognoses

Met vrijwel onbeperkte budget- en forecast-versies, stelt Visual Planner het model in staat om een geautomatiseerde 12 maanden durende ‘rolling forecast’ te verwerken, met de mogelijkheid om versies terug in de tijd te vergelijken om te analyseren wat er is veranderd.

Doelgerichtheid

Visual Planner’s unieke Goal Seeking functie integreert alle belangrijke modules; product, werknemer, P&L, balans en kasstroom om doelen te stellen en de impact op de activiteiten te analyseren. Dat wil zeggen dat onze klanten de impact op de nettowinst analyseren door de verkochte hoeveelheden aan te passen.

Wilt u een persoonlijke demo?

We laten u en uw collega's graag zien hoe BIRDS werkt en lichten direct toe welke voordelen dit voor uw organisatie levert.
Plan een demo

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink