Hillstar logo web small

Power BI Premium binnenkort beschikbaar voor Pro users

24 september 2020
Jochen Haalboom

Deze week organiseerde Microsoft haar grote event voor developers en IT professionals, Microsoft Ignite. Gewoonlijk een enorme bijeenkomst met bezoekers uit alle windstreken, nu een online bijeenkomst met sprekers vanuit het thuiskantoor. Desalniettemin deelden zij veel interessante nieuwe informatie. Zo lanceerden ze groot Power BI nieuws. In dit blog noem ik een paar punten die naar voren kwamen.

1 | Power BI Premium ook beschikbaar voor individuele users

In Nederland werken niet veel bedrijven met Power BI Premium. Waarschijnlijk komt dat omdat het ruim €4000,- per maand kost. Je betaalt dan niet per gebruiker, maar voor de Premium Capaciteit. Voor organisaties met veel gebruikers is dat geen probleem, omdat zij dan geen €8,40 per maand meer hoeven te betalen voor de Pro licenties van gebruikers. Daarnaast levert Microsoft hen een eigen infrastructuur voor de organisatie en zijn er diverse functionele voordelen zoals het bouwen van geautomatiseerde Machine Learning modellen.

In Power BI Premium Gen2 is nu Premium per User toegevoegd. Dit stelt individuen in staat om hun Professional licenties te upgraden naar Premium. Zodra de preview-periode begint kost de upgrade niets extra. Microsoft heeft nog geen data en prijzen aan de dienst gekoppeld, maar zegt dat het "uniek betaalbaar en zeer concurrerend zal zijn". Dat is heel goed nieuws voor alle Power BI Pro gebruikers.

De nieuwe feature brengt ook een snelheidsvoordeel met zich mee. Er komt volgens de aankondiging ook een 'autoscale'-mogelijkheid die Microsoft in staat stelt extra 'V-cores' (virtuele CPU-kernen) te leveren wanneer er overbelasting wordt gedetecteerd. Bij inactiviteit worden die automatisch ook weer uitgezet.

Wil je dit? Schrijf je dan in! Microsoft heeft een formulier online gezet. Als je die invult, houden ze je op de hoogte: https://info.microsoft.com/ww-landing-power-bi-premium-per-user.html?LCID=EN-US

Bekijk de Power BI demo

Eenvoudig data transformeren naar inzicht met BIRDS & Power BI

2 | Power BI App in Teams

Ander nieuws zit 'm vooral in de adoptie en het gebruik van de Power BI rapporten. Microsoft komt met een specifieke Power BI add-in voor Teams, nu nog uitgebracht als preview. Op dit moment is het al mogelijk om Power BI rapporten in Teams te delen en te bekijken. Nu komt er echter een extra knop in de ribbon. De integratie met Teams omvat de mogelijkheid om door rapporten, dashboards en workspaces te bladeren en direct links naar de teams te embedden in chatrooms.

Daarnaast kunnen gebruikers van Teams ook door Power BI-datasets bladeren, zowel via een alfabetische lijst als door het bekijken van een palet van aanbevolen datasets. In beide gevallen worden datasets die eerder als gecertificeerd of gepromoot zijn gemarkeerd, als zodanig geïdentificeerd en kunnen gebruikers van de teams hun afkomst bekijken, er template-gebaseerde rapporten over genereren of gewoon hun gegevens in Excel analyseren.

Bron: Microsoft

Nog veel meer

We hebben nu slechts twee punten uitgelicht die voor veel gebruikers impact hebben. Echter is er tijdens Ignite meer bekendgemaakt. Zo is er meer bekend geworden over de nieuwe Power BI app voor de HoloLens, Anomaly Detection en zijn er nieuwe functionaliteiten als Smart Narratives bekendgemaakt. Die laatste functie stelt je in staat om in tekst iets te zeggen over de visualisatie. Deze tekst wordt automatisch bijgewerkt wanneer je door het rapport heen klikt of de data ververst. Wil je meer lezen over het Power BI nieuws dat op Ignite is gelanceerd? Lees dan verder op de blogpagina van Microsoft.

Het Power BI team werkt constant aan nieuwe functionaliteiten, verbeteringen en verbredingen van de oplossing. Onlangs schreef Jeroen ter Heerdt, Program Manager van Power BI, een blog over alle updates van september 2020. Wil je dit lezen? Klik hier!

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink