Hillstar logo web small

Power BI Premium Gen 2 is here!

11 december 2020
Edward Rozendaal

Tijdens Ignite 2020 kondigde Microsoft een aantal grotere wijzigingen binnen Power BI aan. Een van de grote aankondigingen was dat er een tweede generatie van Power BI Premium gelanceerd zou worden. Die is er! Het Power BI team geeft aan dat de architectuur van de Premium omgeving drastisch is verbeterd en dit behoorlijke voordelen oplevert in snelheid.

In de Power BI Premium Gen 1 situatie zijn er drie SKU's beschikbaar. Dat zijn de A SKU (waarbij je Azure capaciteit per uur inkoopt), de EM SKU, ook wel bekend als Power BI Premium Embedded en de Premium (P) SKU. Binnen deze opties koop je als organisatie eigenlijk 'Dedicated capacity'. Dat wil zeggen dat je je eigen ruimte hebt binnen Azure die niet gedeeld wordt met andere organisaties. Daarmee vertraagt jouw rapportage niet als een andere organisatie binnen de 'Shared Capacity' grote modellen binnen Power BI draait.

Hoewel je deze omgeving inkoopt op de mate waarin je capaciteit gebruikt, kwam het voor dat bij het inladen van grote datasets er ook grote fouten optraden. Doordat er tijdelijk meer werd gevraagd dan waar de capaciteit op berekend was, liep Power BI vast en moest in sommige gevallen werk opnieuw worden uitgevoerd.

Power BI Premium Gen 2

Waar je in de eerste generatie capaciteit inkocht op een verwachting, is dat nu anders. De Dedicated Capacity is nu veranderd in flexibel in te schakelen resources die automatisch bijgeschakeld worden op het moment dat er veel vraag is. Het resultaat is dat je als beheerder vooraf geen inschatting hoeft te maken en dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan wanneer meer mensen met Power BI aan de slag zijn dan gepland.

Naast deze voordelen in performance biedt Premium Gen 2 onder andere ook Paginated Reports voor alle SKU's.

BIRDS en Power BI

Er zijn meer manieren om performance issues te tackelen. Wij hebben dat gedaan door een oplossing te ontwikkelen waarin alle data en bijbehorende modellen vooraf worden samengebracht en alle berekeningen al worden gemaakt. Power BI is in dit geval enkel nog een middel voor datavisualisatie. Wanneer je een wijziging wilt doen in Power BI, haal je de data uit de voorgedefinieerde modellen in BIRDS. Daarmee zijn we in staat om voor Microsoft Dynamics NAV, AX, D365 Business Central, Finance & Supply Chain Management en Exact Globe een vliegende start te leveren en direct rapportages voor verkoop, inkoop, voorraad, grootboek, debiteuren en crediteuren te leveren. Bekijk de demo om te zien hoe dat werkt en welke rapportages we standaard meeleveren.

Gerelateerde artikelen

Standaard alle rapportages beschikbaar

Essentiele rapportages in Power BI

Start met de meest eenvoudige manier om een complete Business Intelligence omgeving uit te rollen. 
Start met BIRDS!
Meer lezen

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink