Talen

Microsoft Power BI

Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe

Power BI zet data om in waarde

Power BI helpt je zien wat er in je onderneming gebeurt. Dat doe je onder andere door goed naar de cijfers te kijken. Al is het soms lastig daar uit te halen wat het verloop van een bepaald onderwerp binnen de onderneming is.

Je wilt graag zien hoe iets zich ontwikkelt. Microsoft’s frontend analytics tooling helpt daarin met interactieve dashboards waarmee u dagelijks op de hoogte bent van de stand van zaken. U ziet direct wat er moet gebeuren om een opgaande trend voort te zetten. Kom adequaat in actie. In het geval van het crediteurensaldo bijvoorbeeld.

Breng kleur in je data

  • De hele business in één dashboard

  • Consistente analyses binnen de hele organisatie

  • Interactieve managementdashboards die data begrijpelijk maken!

In drie stappen van data naar inzicht

Met Power BI visualiseer je gemakkelijk gegevens vanuit verschillende databronnen en haal je daar waarde uit. Zolang de data toegankelijk is, kunnen wij er visualisaties van maken. Je kunt data uit verschillende systemen samenvoegen in één databron of direct koppelen aan een specifieke tool waarin je inzicht wilt verkrijgen.

Power BI data verzamelen

Verzamel data

Breng data uit verschillende bronnen samen. Onze Data Scientists helpen hierbij en maken connectors om alle data uiteindelijk onder één dak te krijgen.

Power BI data vormgeven

Combineer en geef vorm

We leggen verbindingen tussen data uit verschillende bronnen. Doordat alle data verbonden is, is rapportage snel, flexibel en betrouwbaar.

Power BI data visualiseren

Visualiseer

Vervolgens brengen we het naar de gebruiker in een visueel aantrekkelijk jasje. Door rolgedreven KPI’s weer te geven, heeft iedere gebruiker snel beeld bij de dagelijkse praktijk.

Wat is Power BI?

Het is een cloud-based business analytics service die in één overzicht direct de meest business kritieke informatie weergeeft. Monitor de gezondheid van uw bedrijf met een live dashboard, creëer rijke interactieve rapporten met de Desktop variant en bereik je data met de native Mobile app. Het is makkelijk, snel en kosteneffectief!

Hoe staat Power BI ten opzichte van Excel?

Met de komst van PowerBI, zullen we nog niet allemaal massaal afscheid nemen van Excel. Er verandert echter wel het een en ander. We hoeven bijvoorbeeld geen gebruik meer te maken van allerlei Add-ins in Excel. Het is de bedoeling dat PowerBI zal fungeren als een self-service analytics hub en daarmee dus dé centrale plek wordt om data te bekijken en analyseren.

Zelf spelen met data in Power BI?

Ga naar onze Power BI demo!

Waarom kies je voor Power BI?

Er zijn meerdere front-end analytics oplossingen beschikbaar, maar niet één die zo dicht tegen de basis van Microsoft Dynamics NAV, AX of Dynamics 365 Operations en Financials aan zit. Microsoft’s frontend analytics oplossing is daarmee uniek en heel krachtig.

Daarnaast is de prijs gunstig. Vergelijkbare oplossingen zijn een stuk duurder. De drempel om met BI te werken is daarmee laag. Het voordeel daarvan is dat een veel groter aantal bedrijven de voordelen van BI kan ervaren. Namelijk meer waarde uit data halen. Op die manier zetten steeds meer ondernemingen de stap naar een data gedreven bedrijf.

Power BI consultants detacheren?

Waarom gebruikers Power BI makkelijk adopteren

Het is net als Excel een selfservice Business Intelligence-oplossing. De overeenkomsten tussen Excel en Power BI zijn redelijk groot. Al is de gebruikerservaring heel anders.

 

Daarnaast is het makkelijk om met de tool te starten. De drempel is erg laag. Dat komt doordat er veel standaard connecties zijn. Zo kun je heel simpel zelf data uit meerdere toepassingen importeren en daarop rapporteren.

 

De kracht van Business Intelligence is dat je data omzet in actiegericht inzicht. De tool is sinds mei 2017 uitgebreid met Power BI Apps waarmee je specifieke, vraaggestuurde dashboards maakt die binnen een grote groep kunnen worden gepubliceerd en beheerd. Wanneer er een wijziging is, wordt die doorgevoerd en binnen voor alle gebruikers opnieuw geplaatst.

 

Naast Apps is er sinds begin 2017 de feature Quick Measures. Daar zitten een aantal standaard berekeningen in die je met een druk op de knop kunt gebruiken. DAX-formules zonder veel moeite. Het voordeel van deze feature is dat je hierdoor berekeningen zoals bijvoorbeeld quarter-to-date simpel maakt.

Power BI helpt je snel meer inzicht in data te krijgen

Ervaar Microsoft Power BI in de demo