Hillstar logo web small
Hillstar logo web small

Power BI

Van rapportage in Excel 
naar datavisualisatie met Power BI
Power BI rapportages

Datavisualisatie met Power BI

Power BI visualiseert bedrijfsgegevens vanuit de gehele onderneming. Sturing geven aan de organisatie doe je onder andere door goed naar de rapportages te kijken. Al is het soms lastig daar direct uit te halen wat het verloop van een bepaalde actie of voorraadgroep is.

Je wilt graag zien hoe onder andere verkoop, finance en bijvoorbeeld voorraad zich ontwikkelen. Power BI helpt daarin met interactieve dashboards waarmee u dagelijks op de hoogte bent van de stand van zaken. U ziet direct wat er moet gebeuren om een opgaande trend voort te zetten. Kom adequaat in actie. In het geval van het crediteurensaldo bijvoorbeeld.

Voordelen van Power BI

Dashboards

Houd dagelijks zicht op ontwikkelingen binnen de organisatie met de Dashboards van Hillstar.

Prognoses

Maak en distribueer prognoses snel en eenvoudig met de toevoeging van Planning, Budgeting en Forecasting.

Trends

Door data inzichtelijk te maken in plaats van naar lijstjes te kijken, worden trends direct duidelijk.

Patronen en verbanden

Combineer data en zie patronen en verbanden die eerder niet zichtbaar waren. 

Standaard dashboards in Power BI

De standaard BI-oplossing van Hillstar heet BIRDS en levert een uitgebreide set standaard rapporten in PowerBI. Nadat de data is klaargezet, vullen visualisaties zich dagelijks met actuele gegevens. De schoonheid van Power BI en de rekenkracht van BIRDS zorgen voor een brede adoptie. 
Power BI levert rapportages voor iedereen

Rapportages voor iedereen

Microsoft stelt organisaties in staat om datagedreven te werken. Iedere rol binnen de organisatie voeden we met de informatie die nodig is om dagelijks betere keuzes te maken. Of dat nu de CFO of de productiemedewerker is. Iedereen heeft inzichten nodig om resultaten te verbeteren. 

Ingrijpen vóór een probleem opduikt

Het is bijna onmogelijk om je constant op tientallen KPI's focus te houden. Terwijl wij de rapportages eenvoudig uitrusten met alerts om alle getallen binnen de marge te houden. Loopt er een getal uit de gestelde marge? Je krijgt direct bericht en kan direct ingrijpen, vóór het een probleem wordt.  
Uitzonderingen eerder opmerken in rapportages
Koppel databronnen

Koppel databronnen

De combinatie met BIRDS zorgt ervoor dat diverse databronnen samenkomen op één plek. Vervolgens visualiseert BIRDS die data in uw rapportages. Zo kijkt u niet alleen naar data uit Microsoft Dynamics NAV/Business Central, Dynamics AX/F&O of Exact Globe, maar naar ERP, CRM, Web, HRM, Fleet management, externe Excel-sheets, WMS en zo veel meer. 

Next-gen Analytics

Microsoft heeft met deze frontend BI oplossing haar ecosysteem uitgebreid met een cruciaal onderdeel, Business Intelligence. Het is opgenomen in het Power Platform waar onder andere ook Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents in zit. De hoge mate van integratie zorgt ervoor dat uitbreiden eenvoudig is. Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om je eigen Custom Visuals te maken.  
Decomposition Tree for Sales and Manufacturing
BI en Excel werken perfect samen
Visualisatie, op ieder niveau

Power BI & Excel

Power BI wordt soms genoemd als vervanger van Microsoft Excel. Echter gebruikt men deze twee oplossingen vaak naast elkaar. In combinatie met BIRDS wordt dit een oersterke driehoek die elkaar in stand houden. BIRDS levert gestructureerde, opgeschoonde data aan de rapportages én Excel-sheets, voor de momenten dat u adhoc enkele gegevens tegen elkaar af wilt zetten of bijvoorbeeld bezig bent.
Lees meer over de relatie met Excel
Bekijk voorbeelden van 

Power BI dashboards

Wilt u een persoonlijke demo?

We laten u en uw collega's graag zien hoe BIRDS werkt en lichten direct toe welke voordelen dit voor uw organisatie oplevert.
Plan een demo

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonstar-halfprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptoppie-chartchart-barshourglassunlink