Talen

Project Pokon Naturado, TechTron en Hillstar op Sharing Innovation event

Hillstar, Pokon Naturado en TechTron Groep

Project Pokon Naturado, TechTron en Hillstar op Sharing Innovation event

Innovatie in de Foodvalley. Daar ging het op 6 april 2016 in Wageningen over. In het Impulse-gebouw op het inspirerende WUR-terrein sprak Thomas van Buren onder andere over het project dat Hillstar samen met TechTron en studenten van de HAN bij Sanorice en Pokon Naturado uitvoert. Daarnaast werd er gesproken over Blockchain, Internet of Food (IoF), de ICT Campus en onder andere de ontwikkelingen rondom Wageningen University & Research (WUR). De presentaties waren kort, maar daarom niet minder interessant. Zo nu en dan werden scherpe vragen gesteld, die bijvoorbeeld betrekking hadden op de relevantie van huidige instanties wanneer toekomstige technologieën zich ontwikkelen.

Onder de vlag van de ICT Campus voeren de studenten een opdracht uit om te kijken wat voor data er binnen de bedrijven is en wat zij daarmee kunnen. TechTron en Hillstar ondersteunen het project met de techniek waar de studenten mee kunnen werken. Op die manier wordt binnen het project gebruik gemaakt van alle facetten binnen de ICT-/ FoodValley.

Lan Ge op Sharing Innovation over Blockchain in Food

Foto’s: Opus 56 Fotografie

Blockchain voor Agrifood
Een van de meest gehypte onderwerpen binnen ICT is Blockchain. Over de hele wereld wordt erover gesproken. Het is een manier om informatie te verdelen over een groot aantal computers. De kans om te frauderen wordt op die manier tot een minimum beperkt. Fraude bestrijden is in de Food-sector een belangrijke bezigheid. Vooral op het gebied van claims die worden gedaan, bijvoorbeeld in de biologische voeding. Hoe weet je of hetgeen je koopt ook echt biologisch is? Blockchain kan een bijdrage leveren om dat transparanter te maken. Lan Ge van de WUR is bezig met een project waarin wordt onderzocht hoe Blockchain hierin helpt.

Zo kwamen een aantal sprekers aan bod die binnen de regio Foodvalley een belangrijke, innovatieve rol spelen. Waar we over 5 jaar mee bezig zijn, werd hier in abstracte lijnen uiteengezet. Sommige projecten zijn concreter dan andere. Zoals het project van de ICT Campus bij Sanorice en Pokon Naturado. We hopen daarover binnen een paar maanden al een conclusie te kunnen publiceren. De rol van Blockchain is nog niet overal duidelijk. De schaal van Blockchain is echter enorm, dus waarschijnlijk krijgt iedereen er in bepaalde mate mee te maken.

We willen het betrokken publiek bedanken voor hun aanwezigheid en hun scherpe vragen.