Hillstar logo web small

Wat is de impact van uitgestelde rapportages?

3 december 2020
Edward Rozendaal

Bij heel veel organisaties kost het maken van rapportages veel tijd. Als dat bij u ook zo is, komt dat waarschijnlijk omdat overal plukjes data te vinden zijn die nodig zijn om een goede rapportage te maken. Het aan elkaar knopen van data uit verschillende bronnen is tijdrovend en foutgevoelig. Het gevolg is veel frustratie en besluitvorming op basis van onzekere gegevens. Heeft u wel eens stilgestaan wat de impact daarvan is? En vooral wat er allemaal al gebeurd was als dit probleem getackeld zou zijn. 

Sturen om obstakels

U kunt het leiden van een organisatie vergelijken met autorijden. Bedenkt u zich eens hoe het zou zijn als u de hele rit alleen maar door de achteruitkijkspiegel zou kijken en toch vooruit zou rijden. Hoe lang duurt het voordat u ergens aankomt? Waarschijnlijk komt u onderweg veel hobbels en obstakels tegen. Een bekende opmerking van ondernemers is dat ze onderweg best veel hobbels hebben moeten nemen om tot succes te komen. 

Bij vol zicht is besturen makkelijker. Je weet waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat. Als uw navigatiesysteem echter een uur te laat na aangeeft waar u heen moet, bent u ondertussen al een stuk verder. Wij komen bij bedrijven die het bovenstaande probleem ook hadden. Daar horen we vaak dat zij nu veel beter weten wat er in de organisatie gebeurt en daarop kunnen anticiperen. 

Grip op cijfers met KPI's in Power BI

Vanuit dat punt terug geredeneerd zou iedereen de keuze maken om met vol zicht onderweg te gaan. Het levert je veel meer snelheid in rapportages op. Dat scheelt dus sowieso al veel tijd en daarmee geld en frustratie. Daarvan is het rendement ook nog eens goed uit te rekenen. 

Iets minder makkelijk te berekenen rendement komt uit de kwaliteit van de beslissingen die verbeterd. Een simpel voorbeeld is te vinden bij voorraadhoudende organisaties. Hoe lang ligt de langst liggende voorraad? Oftewel wat is de omloopsnelheid van uw voorraad? Door daar dagelijks op te sturen, houdt u een gezonde voorraad met weinig dode stock. 

In de vergelijking met het autorijden zou je KPI’s kunnen zien als de weg waar u overheen rijdt. Met BIRDS maken we deze KPI’s zichtbaar en ziet u wanneer u moet sturen om geen bocht te missen. En het liefst op tijd. 

Gerelateerde artikelen

Standaard alle rapportages beschikbaar

Essentiele rapportages in Power BI

Start met de meest eenvoudige manier om een complete Business Intelligence omgeving uit te rollen. 
Start met BIRDS!
Meer lezen

Welkom bij Hillstar

Wij geven bedrijven het vermogen betere beslissingen te nemen op basis van data. Dat doen we door gebruik te maken van Microsoft technologie en onze kant en klare BI oplossing BIRDS.
neem contact op

Contact

Landjuweel 1
3905 PE Veenendaal
The Netherlands
Contact met SupportContact met Sales
Hillstar logo web small
FD Gazellen 2020 logo wit
Microsoft Gold partner logo wit
pencilmoonprinterexitfilm-playlocationcalendar-fulllaptopunlink