Talen

Klantcase Cups4you

‘Met BI4Dynamics zijn we klaar voor de toekomst’

Marie-José Broekman, Applicatiemanager

Waarom zijn jullie gaan werken met BI4Dynamics?


 

We wilden betere informatie uit ons Microsoft Dynamics AX-pakket krijgen. Voorheen gebruikten wij alleen Microsoft Report Manager, maar dat was eigenlijk te statisch. Wij kunnen nu een stuk flexibeler door onze gegevens manoeuvreren en analyseren. We kunnen bijvoorbeeld ‘door de tijd’ rapporteren. Dus resultaten van vorige maand tegen die van deze maand afzetten. Vroeger moesten we dan het hele rapport veranderen.

 

Welke eisen stelde jullie aan jullie BI-oplossing?


 

Onze voornaamste eis was dat het snel de juiste informatie weergeeft en dat we niet afhankelijk zijn van consultants. Daar hebben we echt naar gezocht. We wilden niet dat we voor iedere vraag vanuit de organisatie een extern persoon moesten inschakelen, maar dat gewoon zelf konden oplossen. Daarnaast was de Prijs/Kwaliteitverhouding voor ons een belangrijke eis. We hebben met deze oplossing meer flexibiliteit. Niet alleen in onze rapportages, maar ook in de betaling, want we betalen per maand. Het voordeel daarvan is voor ons dat de lasten laag zijn. Wij zijn bezig met een upgrade van ons Dynamics AX pakket. We werken nu nog met versie AX4.0 en willen op termijn misschien overstappen op Dynamics NAV2015. Het grote voordeel van Business Intelligence van Hillstar is dat we hiermee klaar zijn voor de toekomst. Als we later naar een hogere AX-versie of naar Dynamics NAV migreren, dan kunnen we de huidige BI-oplossing blijven gebruiken.

Wanneer wij gaan migreren naar een nieuwe versie, nemen we de huidige rapportages mee

Hoe gebruiken jullie BI4Dynamics bij Cups4you?


 

We werken nog niet zo lang met de Business Intelligence oplossing van Hillstar, maar hebben nu de eerste rapportages live staan. We kunnen blijven werken met het oude vertrouwde Microsoft Excel, zodat een aantal mensen nu al zelfstandig met BI4Dynamics kan werken. Ik ga nu in gesprek met alle afdelingen om te laten zien wat wij kunnen met deze oplossing en wat dat voor hen voor voordelen op kan leveren. Ik kan dan zo nodig ook mensen verder opleiden. Op dit moment kan ik ook nog niet echt zeggen of onze Marketing-afdeling bijvoorbeeld veel voordeel met deze oplossing heeft, omdat we daar simpelweg nog niet lang genoeg mee werken. We willen ook kijken wat de verkopen per land zijn. Onze Sales Manager is in ieder geval al wel heel gelukkig met deze BI-tool. Daar zit de grootste toegevoegde waarde, bij de Sales-afdeling. Aan de andere kant hebben we de afdeling inkoop, productie en voorraadbeheer. Die kunnen nu heel makkelijk zien wat er verbruikt is en wat geleverd’.

Hoe is de implementatie gegaan?


 

Snel, binnen een paar dagen waren de nodige aanpassingen gedaan. De rapporten inrichten kostte wat meer tijd voor ons. Er zijn door Hillstar een aantal velden toegevoegd en selecties gemaakt. Bijvoorbeeld de omzet.Wij rapporteren enkel op de omzet van de producten, maar niet de toeslagen die aan een klant worden berekend. Al die informatie hebben wij nu in een dashboard.

Waarom hebben jullie voor Hillstar gekozen?


 

De keuze voor Hillstar was eigenlijk makkelijk. In een nieuwsbrief van SucceedIT zijn wij geattendeerd op de mogelijkheden van BI4Dynamics voor AX. SucceedIT heeft ons in contact gebracht met Hillstar. Doordat zij een directe link met Microsoft BI hadden en daarmee dus dicht bij de bron zitten, was het voor ons duidelijk dat dit een goede BI-partner was. Daarnaast waren wij geïnteresseerd in een model waarbij wij maandelijks betalen voor de oplossing. In deze tijd, waarin het voor ons nog niet helemaal duidelijk is wat wij met onze ERP-oplossing gaan doen, is het abonnementsmodel zeer geschikt.

Cups4you werkt met Business Intelligence voor Dynamics AX van Hillstar

Cups4you B.V. biedt aantrekkelijke en functionele verpakkingsoplossingen voor de dranken- en voedingsmiddelenindustrie. Wij leveren een complete dienst, van productontwerp tot productie en van opslag tot just-in-time-leveringen. Service, kwaliteit en innovatie zijn waarden die hierin bij Cups4you B.V. centraal staan. Ons doel is om onze klanten te ontlasten en ze te helpen succesvol te zijn binnen hun markt.

Cups4you B.V. hecht veel waarde aan het feit dat het een familieonderneming is. Duurzaamheid speelt daarin een belangrijke rol. Cups4you B.V. hanteert daarom een langetermijnvisie en streeft naar een verantwoorde groei. Daarnaast zijn we bewust van onze rol in de maatschappij en werken we dagelijks aan het verbeteren van onze impact op het milieu.