Talen

Wijziging Dynamics 365 BC maakt Power BI-rapportages onbruikbaar!

Wijziging Dynamics BC maakt Power BI-rapportages onbruikbaar!

Wijziging Dynamics 365 BC maakt Power BI-rapportages onbruikbaar!

Red Alert! Business Intelligence voor Business Central 15 (Wave 2)

Heeft u de laatste update van Microsoft Dynamics 365 Business Central al doorgevoerd? Er is een grote verandering aangebracht in de SQL-databasestructuur.  Sinds Microsoft Dynamics NAV-versie 2013R2 is die vrijwel onveranderd gebleven. Uiteraard zijn er wel tabellen en kolommen bijgekomen en sinds de introductie van Business Central is er ook een extensie in tabellen geleverd. Deze hebben dezelfde naam conventie als de tabel waarop ze van toepassing zijn aangevuld achter een ‘$’ met een ‘Guid’ (bv. Customer$<guid>.

Echter sinds de Wave 2 (versie 15-0) van Business Central is er een structurele wijzing doorgevoerd. Veel, vooral company gerelateerde, SQL-tabellen zijn nu ‘standaard’ voorzien van een dergelijke aanvulling $<Guid>.

 

Consequentie voor bestaande Power BI-rapportages

Voor Business Intelligence oplossingen die gegevens putten uit deze tabellen heeft dit serieuze consequenties. Daarbij kunt u denken aan ETL-processen gebouwd met SSIS, Azure Data Factory en ETL-programma’s van derden die een datawarehouse vullen. Ook Power BI en andere rapportage programma’s die rechtstreeks data putten vanuit de die tabellen werken niet meer. Voor de rechtstreekse koppelingen zit er dus maar één ding op en dat is om voor alle rapporten de dataconnectie opnieuw tot stand te brengen.

Als Microsoft Gold Partner zijn wij bij Hillstar volledig voorbereid op de laatste ontwikkelingen van Business Central. Ons BIRDS-product genereert naast een datawarehouse en een rijk datamodel (Tabular) ook een set Power BI-rapporten zodat u meteen een de slag kunt. BIRDS kan met verschillende contentpacks worden geleverd. Naast NAV/BC en AX/D365FO is er ook een Exact content pack beschikbaar. Ook is het mogelijk andere databronnen aan de sluiten en te combineren met de reeds aanwezige data in het datawarehouse en datamodel. En… BIRDS is geschikt om naast on-premise ook op een volledige Azure Cloud omgeving geïmplementeerd te worden.

Wijziging Dynamics 365 BC maakt Power BI-rapportages onbruikbaar!

Download het BI whitepaper

De strategie voor een succesvolle BI-implementatie!

Standaard Power BI voor Microsoft Dynamics NAV, AX D365 FO, BC en Exact Globe